Met techniek bezig zijn op de basisschool

Basisschool techniek
De basisschool, wat een te gekke tijd was dat! Zonder zorgen lekker kunnen spelen maar daarnaast toch nog educatief bezig zijn. En dan na school thuis lekker niks meer hoeven en naar buiten gaan om te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes. De basisschool is echt een tijd om met erg veel plezier naar terug te kijken. Maar nu weer over het educatieve. De techniek staat zeker niet stil deze tijd. Denk maar is terug aan de tijd dat jij nog op de basisschool zat. Wat werd er bij jullie gedaan om kennis te maken met de techniek? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Hoe het vroeger ging met techniek

Hoe waren we vroeger bezig met het leren van techniek? Om vroeger al bezig te zijn met de techniek mochten we allemaal een oud of kapot apparaat van thuis meenemen naar school en het vervolgens helemaal uit elkaar halen, zelfs tot aan de flexible electronics aan toe, weet je nog? De printplaatjes van een kapotte afstandsbediening was vroeger iets waar we de hele dag mee bezig konden zijn. Hier maakte we bijvoorbeeld super mooie kunstwerken van die we mee mochten nemen naar huis. Maar doordat alles erg is veranderd zijn de kinderen op de basisschool nu op een heel andere manier bezig met techniek.

Hoe het tegenwoordig gaat

De huidige generatie op de basisschool groeit bijvoorbeeld op met behulp van de iPad waarop zij erg technisch bezig zijn. Dit is een hele andere manier van technisch bezig zijn als hoe dit vroeger gebeurde, maar ook het onderwijs moet met de tijd mee. Wanneer je nu op de basisschool een klaslokaal inloopt, dan lopen alle kinderen rond met een iPad, en hier krijgen ze ook les op. Ze leren van jongs af aan al hoe ze bezig kunnen zijn met techniek.