Wat staat er in een goede vacature? Tips en advies!

Vacature plaatsen
Het werven van personeel begint allemaal met een goede vacature. Dit klinkt logisch, maar gaat af en toe toch nog wel eens fout. Elke vacature ziet er anders uit. De een is heel lang en de ander is erg kort. Hoe ziet een goede vacature er nu eigenlijk uit? Een belangrijk vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een vacature opstelt. Door middel van een goede vacature recruit je namelijk het juiste personeel. Lees hieronder wat er in een goede vacature vermeld staat.

Vacature bedrijfsinformatie

Begin ten eerste met wat informatie over het bedrijf. Presenteer het bedrijf op een duidelijke manier. Schrijf een leuke tekst. Met de tekst wil je namelijk de toekomstige medewerker enthousiasmeren over je bedrijf/merk. Wat is er uniek aan uw bedrijf? Waarom wil een medewerker voor u werken?

Functieomschrijving voor een goede vacature

Het is natuurlijk belangrijk om goed te omschrijven om welke functie het gaat. Benoem niet alleen duidelijk de titel maar omschrijf ook een aantal functietaken. Op deze manier krijgt de werkzoekende een duidelijk beeld en zal er sneller gereageerd worden.

Competentieprofiel

Het is belangrijk om te vermelden aan welke competenties de kandidaat moet voldoen. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kandidaat beschikt over Photoshop skills? Leiderschap skills? Communicatie skills? Daarnaast is het belangrijk om het opleidingsniveau te vermelden. Door het gebruiken van een duidelijk competentieprofiel voorkom je dat er teveel mensen reageren die eigenlijk niet bij de functie passen.

Sollicitatieprocedure

Vermeld wat informatie over de sollicitatieprocedure. Hierbij kun je denken aan: Interesse? Mail je cv naar email@bedrijf.nl en zaken als: een persoonlijkheidstest is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vacatures plaatsen

Een mooie vacature in elkaar gezet? Dan rest enkel nog het plaatsen van de vacature. Dit kan op vacature websites als vacature Deurne, op social media kanalen als LinkedIn en ga zo maar door.

Succes met het plaatsen van de vacature en het werven van nieuw personeel.