Sta op stoel >> aankooptips en alle informatie

Sta op stoel
Op zoek naar een fijne sta op stoel, opsta stoel of staopstoel voor uzelf of een bekende? In dit artikel leest u een aantal aankooptips.

Aansluit op uw lichaam met de “Sta op stoel”

Bij het aanschaffen van een stoel is het natuurlijk erg belangrijk dat deze aansluit bij uw lichaam. Het is bijvoorbeeld van belang dat u voldoende ruimte heeft tussen de rand van de stoel en de knieholte (dit voorkomt afknelling van de benen). Hiernaast is het belangrijk dat u helemaal achterin de stoel kunt zitten.

Kantelen

De kantelfunctie van de sta op stoel is natuurlijk het belangrijkste. Elke sta op stoel heeft verschillende standen. Zo bestaan er stoelen met één functie, twee functies, drie functies en ga zo maar door. Tip: test de stoel en kijk welke stand het beste bij uw lichaam en/of situatie past.

Doorlopende armleuningen

Wanneer u een stoel kiest met doorlopende armleuningen zorgt u ervoor dat u uw schouder en nek ontlast. Handig wanneer u vaak last heeft aan uw schouder of nek dus.

Nekkussen

Extra nekondersteuning nodig? Zorg er dan voor dat u een passend nekkussen koopt. Nekkussens komen in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Overleg goed met de verkoper welk nekkussen het beste bij welke klacht past om het beste nekkussen voor u situatie te vinden.

Voetensteun

Heeft u vaak last van vocht in uw benen of voeten? Dan is het verstandig om te kijken naar een sta op stoel met een voetensteun.

Lendensteun

Vaak last van uw onderrug? Kies dan een sta op stoel die de mogelijkheid biedt om de lendensteun te verstellen. Met een lendensteun bent u verzekerd van extra comfort.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer u zo’n stoel wilt aanschaffen is het fijn om persoonlijke begeleiding te krijgen. Goede en deskundige hulp bij de aanschaf van een sta op stoel is namelijk echt nodig. Persoonlijke begeleiding helpt u namelijk bij het vinden van de perfecte stoel voor u.

Vergoeding

Wellicht wordt uw sta op stoel vergoed door uw zorgverzekeraar (bijvoorbeeld bij de CZ groep). Zoek dit dus goed uit.