Jaaa.. spelletjes spelen met een kartonnen doos!

Spelletjes kartonnen doos
Kartonnen dozen zijn er in overvloed. Pakketjes worden vaak in kartonnen dozen gebracht en bij de supermarkt liggen ze ook voor het oprapen. Kartonnen dozen zijn natuurlijk gemaakt als verpakkingsmateriaal, maar zijn daarnaast ook leuk voor kinderen om mee te spelen. Na het lezen van dit artikel kun je lekker (goedkoop) spelletjes spelen met de kinderen! Tip: een
wikkeldoos werkt het beste.

Kleurdoos

De kinderen eens op een andere manier laten kleuren dan op een papieren vel? Een grote kartonnen doos kan gemakkelijk gebruikt worden als kleurdoos. Kinderen kunnen de buiten- en binnenkant bekleuren. Tijdens deze activiteit kunnen ze zelfs in de kartonnen doos gaan zitten. Jonge kinderen vinden dit erg leuk.

Bouwen

Van kartonnen dozen kunnen natuurlijk veel verschillende dingen gebouwd worden. Een boot, auto, poppenhuis of huis? Niets is te gek. Een huis bouwen? Zet een doos op zijn kant, maak van de flappen een dak en knip er samen deuren en ramen in. Nog niet uitgespeeld? Verf of kleur de buitenkant voor een nóg mooiere creatie!

Verstoppertje

Kinderen houden van verstoppertje spelen. Zet een kartonnen doos in de woonkamer en je zult merken dat ze veel plezier van de kartonnen doos zullen hebben als verstopplek!

Spelletjes

Een kartonnen doos is gemakkelijk om te toveren in verschillende spellen. Maak de kartonnen doos plat, verf er gekleurde rondjes op en speel Twister (goedkopere optie dan wanneer je deze moet kopen bij winkels als Intertoys)! Snij vierkanten uit een kartonnen doos, schrijf er cijfers op en speel een hinkelspel!

De fantasie van je kind

De fantasie van je kind is meestal genoeg om iets leuks met een oude kartonnen doos te doen. Bedenk niet altijd zelf meteen een activiteit, maar laat je kind er zelf iets creatief mee doen! Op deze manier stimuleer je de fantasie.

 Gooi je kartonnen dozen dus niet weg en geniet samen met je kinderen van een leuke middag!