Sony Xperia Z3 Compact

De Sony Xperia Z3 Compact is een hypermoderne telefoon uit de Xperia reeks van Sony. Het toestel is het kleine broertje van de Sony Xperia Z3 maar wel met exact dezelfde specificaties. Snelheid, camera, scherm, etc… hebben precies dezelfde specs alleen is het jasje waar dit zich allemaal in bevindt kleiner en compacten. Eigenlijk dus ideaal wanneer je je telefoon in je broekzak bij je wilt dragen. De afmetingen zijn vergelijkbaar met de ooit zeer populaire iPhone 4, goed handzaam dus. Overigens is Sony momenteel nog de enige fabrikant die kwalitatief goed handzame telefoons maakt, de andere grote merken richten zich steeds meer op veel grotere telefoons.

Een groot nadeel van de Sony Xperia Z3 Compact is dat de achterkant van de telefoon snel beschadigingen vertoont. Kleine krasjes zijn aan de orde van de dag, dit is natuurlijk zonde en we snappen ook niet dat Sony zo’n product afleverd. De oplossing is eenvoudig, een Xperia Z3 Compact hoesje. Deze hoesjes zijn al vanaf een paar Euro verkrijgbaar, hebben een prima pasvorm om je telefoon en zorgt er voor dat er geen krassen op de zij- en achterkant van je telefoon komt. Met deze kleine investering houd je telefoon zijn waarde. Hoesjes zijn er in verschillende soorten; hard, zacht, flip- en walletcases. De eerste twee beschermen alleen de zij- en achterkant van je telefoon en de laatste twee beschermen ook nog eens het scherm  (de voorkant) van je telefoon. In combinatie met een screenprotector is dit natuurlijk helemaal perfect en loopt je scherm ook geen risico meer op krasjes e.d.

Wanneer je dus op zoek bent naar een nieuwe handzame telefoon maar wel helemaal voorzien van allerlei hi-tech snufjes dan is de Sony Xperia Z3 compact absoluut een telefoon om in gedachten in te houden en zeker over na te denken bij het nemen van de beslissing.