Richt je kamer Zen in met houten lamellen

Houten lamellen
Heb je het gevoel dat je slaapkamer erg drukkend is of erg druk aanvoelt? Dan is dat waarschijnlijk ook zo. Tijd en geld om je kamer opnieuw in te richten? Lees dan snel verder hoe je je kamer Zen kan inrichten met houten lamellen.

Interieur en houten lamellen

Het is belangrijk dat je in je kamer tot rust kan komen. Een “lichte” inrichting kan daar al veel bij helpen. Zorg er allereerst voor dat er zoveel mogelijk licht in je kamer is, hierbij bedoel ik zonlicht. Je kan bijvoorbeeld gordijnen ophangen om het zonlicht tegen te houden, echter kan het soms een drukkend gevoel geven door de grote.

Met houten lamellen heb je meer mogelijkheden om de zon te sturen, zo kan je ze helemaal dichtdraaien maar ook voor een gedeelte dat de zon nog een beetje naar binnen schijnt. Dit geeft al een stuk fijner gevoel dan gordijnen. Daarnaast geven ze ook ruimte in je kamer, wat als doel is van een “lichte” inrichting. Het is ook van belang om weinig spullen of onnodige meubelen in je kamer te plaatsen of in ieder geval zo min mogelijk in beeld te zijn. Dit werkt tegen op het rustige gevoel dat je probeert te creëren. Je kan dit al makkelijk oplossen door opbergkasten te kopen en hierbij je onnodige spullen zoveel mogelijk in te verbergen. Daarnaast is het belangrijk om ook genoeg zuurstof in je kamer in te krijgen. Neem daarom kamerplanten en laat je raam altijd op een kier open om zo een fijne milieu te creëren.

Natuurlijke producten

Naast een “lichte” inrichting is het ook van belang natuurlijke tinten en producten naar voren te laten komen in een zen-kamer. Bijvoorbeeld aardetinten als lamellen, bamboeplanten, wanddecoraties of meubels. Voornamelijk bamboeplanten en houten wanddecoraties geven het interieur een Aziatische tint, wat ook erg centraal staat voor een zen-interieur. Je kan je kamer verder kleuren met lichte pastelkleuren, zoals behang of door simpelweg te verven. In een zen-kamer staat rust en een opgeruimde geest centraal.