De 5 beste redenen om met de Dreamliner te vliegen

Boeings nieuwste toestel, de 787, heeft een prachtige bijnaam gekregen: Dreamliner. Het vliegtuig wordt vaak omschreven als ‘de nieuwe standaard’ in het reizen door de lucht. Maar wat maakt dit ‘droomtoestel’ nou eigenlijk zo bijzonder? Wij geven je 5 redenen om op zoek te gaan naar vliegtickets voor de Dreamliner.

1: lekker naar buiten kijken

De ramen van de Dreamliner zijn opvallend groot, tot wel 2 keer zo groot als in vliegtuigen van hetzelfde formaat. Goed, het is nog geen auto, maar zeker als je bij het raam zit, heb je heel wat te zien. En een mooi uitzicht vanaf 10 kilometer hoogte, daar kan zelfs de Mount Everest niet tegenop!

2: langer slapen

Is slapen jouw favoriete activiteit in de lucht? Dan zit je in de Dreamliner goed. Het toestel is minder gevoelig voor turbulentie en tot 60% stiller dan een vergelijkbaar ander toestel. Perfecte omstandigheden dus voor een tukje!

Door een geavanceerd luchtzuiveringssysteem is het zuurstofniveau in de 787 bovendien een stuk gunstiger dan in oudere toestellen. Het resultaat: meer zuurstof en minder kans op klassieke ‘vliegtuigklachten’ als hoofdpijn en droge ogen!

3: blije medepassagiers

Mensen die voor het eerst met een nieuw toestel vliegen, zijn nieuwsgierig en enthousiast. En met blije mensen aan boord is de vlucht voor jou ook aangenamer, toch?

4: een goed excuus om naar de Antillen te vliegen

ArkeFly was in juni 2014 de eerste maatschappij die vanaf Amsterdam met de Dreamliner vloog. De bestemmingen: Aruba, Bonaire en Curaçao. Bepaald geen straf om daarvoor een uur of 10 in de Dreamliner te vertoeven!

5: het milieu is blij met je

De 787 is van veel lichtere materialen (o.a. composiet, aluminium en titanium) gemaakt dan zijn oudere broers, de 767 en 747. Daardoor verbruikt het toestel 20% minder brandstof.