Recyclen, wat heb ik er eigenlijk aan en wat kost het?

Recyclen
Tegenwoordig hoort u het overal, recyclen, recyclen en nog eens recyclen. Het speelt een steeds belangrijkere rol vandaag de dag en er wordt van u verwacht dat u hieraan meedoet. Zo zijn er niet alleen groenafval containers voor al uw tuinafval. En houtafval containers waarmee we al het hardboard, geperst hout, kozijnen en spaanplaten enzovoort mee scheiden. Maar ook speciale containers voor elektronische apparaten. Echter is het begrijpelijk dat u zich hierbij afvraagt waarom we dit doen en of een individueel zelf bij het huren van een afvalcontainer er baat bij heeft.

We weten allemaal dat recyclen goed is voor het milieu en dat het een positieve bijdrage heeft op het broeikaseffect. Het kost namelijk meer energie om een nieuw product te maken dan te recyclen. Echter wordt er weinig ingespeeld op wat voor voordelen uzelf er bij heeft. Bij een verbouwing van uw huis of bij een grote opknapbeurt van uw tuin is het wellicht interessant en voordelig om een afvalcontainer in te huren.

Recyclen kost vaak geen geld

En u kunt er ook nog een geld mee besparen als u uw afval scheidt. Zo zou u elk uur uw tuinafval weg kunnen brengen omdat uw vuilnisbak vol is en hierdoor veel tijd en geld kwijt zijn. Maar in plaats daarvan kunt u ook een container inhuren speciaal voor groenafval en hoeft u misschien maar één keer uw container te legen. U betaald namelijk maar per leging van je container. En de inhoudt hiervan is vaak 100 malen meer dan uw vuilnisbak zelf. Dit kan u dus niet alleen veel tijd, maar ook veel geld besparen en daarnaast draagt u ook een steentje bij aan het milieu. Een fijne win-win situatie dus.

Waar een afvalcontainer vandaan halen?

Met het internet van nu is het erg gemakkelijk om een container in te huren. Zo kunt u zien wat voor container u nodig heeft. Wat voor afval daar allemaal in mag, welke maat container u waarschijnlijk moet gebruiken en wat de kosten hiervan bedragen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en kunt u zelf nog nareken of u hierbij goedkoper of duurder uit bent.