Plafondrooster voor subtiele en optimale ventilatie

Plafondrooster
Met veel zorg en aandacht heb jij je huis ingericht, aandacht voor de meubels, de kleur van de muren en het design van deuren en kozijnen. Je woont er net, in de winter gaat alles prima, je woont werkelijk waar heerlijk in je nieuwe woning. Maar dan breekt de zomer aan, met temperaturen die in Nederland tegenwoordig zelfs de 40 graden aantikken. Comfortabel wonen zit er ineens niet meer in, maar wat doe je dan? Een mooie Plafondrooster helpt hierbij.

De ramen staan ’s nachts wagenwijd open, de ventilatoren heb je al gekocht bij de plaatselijke Blokker, maar niets blijkt te helpen. Je wilt je prachtig ingerichte woning niet verpesten door grote ventilatoren, dus wat zijn je keuzes? Plafondroosters is waar je naar op zoek bent. Deze krachtige beestjes plaats je zonder enige probleem in het plafond van je ruimte. Ze zijn uitermate geschikt voor grotere oppervlaktes, zoals een zolder, een woonkamer of garage, maar kunnen ook goed toegepast worden bij kleinere ruimtes zoals een badkamer of toilet.

Plafondrooster voor optimaal leef- en wooncomfort.

Het grote voordeel van plafondventilatoren is dat ze naadloos te integreren zijn  in diverse plafonds. Zo kunnen ze doormiddel van kanaalslangen in het beton van je plafond worden verwerkt of doormiddel van klemmen in een systeemplafond. Hoe je plafondrooster geplaatst wordt is afhankelijk van de ruimte, de vochtigheidsgraad en de bouwtekening van je woning.

Elke keer dat je ruimtes door middel van luchtverdeling met elkaar verbindt, komt er ook een bepaalt ‘gevaar’ mee. Denk bijvoorbeeld aan brand of rook. Brand en rook zijn beide vluchtige gevaarelementen die door middel van lucht zichzelf vrij simpel verplaatsen. Hou hier bij de installatie van je ventilatie dus rekening mee. Dit gevaar is tot 99 procent te beperken door middel van brandveilige componenten in je ventilatiesystemen. Hierbij kun je denken aan brandkleppen, vlinderkleppen of brandwerende slangen. Het voordeel van dit soort componenten ten opzichte van reguliere kleppen en secties is dat deze zichzelf reguleren. Ze reageren op steeds heter wordende lucht en smelten vervolgens vanzelf dicht. Hierdoor kan de brand of rook onmogelijk verplaatst worden naar een andere ruimte.

Dus naast dat ventilatie een absolute comfortvoordeel oplevert, zorgt het ook nog eens voor een veiliger huis op het gebied van rook en brandbeveiliging. Toch moet je ventilatie niet zien als een brandwerende oplossing, maar eerder als een calamiteiten verminderende oplossing.

Juiste plafondroosters

Uiteraard is een plafondrooster slechts een klein gedeelte van de gehele infrastructuur van een ventilatiesysteem. Een plafondrooster zorgt ervoor dat lucht gereguleerd de kamer in wordt geblazen, maar kan zelf geen warme lucht opvangen en filteren. Hiervoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld woonhuisventilatoren of WTW units. De kracht van een woonhuisventilator is kleiner, maar dit geldt ook voor de geluidsproductie. Een WTW unit zorgt in de winter voor verwarming en in de zomer voor verkoeling, doordat de unit warme en koude lucht verwerkt tot optimale lucht. Laat je bij het uitkiezen van een ventilatiesysteem altijd goed inlichten door een erkend specialist. Hierdoor voorkom je toekomstige onverwachte kosten en kun je de hele zomer optimaal genieten van ideaal wooncomfort.