Paternoster voor de beste magazijninrichting

Het is lastig om het beste magazijnsysteem te kiezen voor uw magazijn, omdat u misschien weinig weet heeft van de verschillende magazijnsystemen. Er zijn namelijk verrijdbare opslagsystemen, automatische opslagsystemen, maar ook is er de paternoster. Zo zijn er nog veel meer magazijnsystemen, alleen nu is de vraag hoe u weet welke past bij uw magazijn. Dat ligt aan drie hoofdfactoren. Dit zijn de wensen van uzelf, de beschikbare ruimte en de producten die u in het magazijn op wilt slaan. Ieder magazijn is anders waardoor niet iedereen blij is met dezelfde magazijninrichting. U kunt dus niet helemaal van de ervaringen van andere mensen afgaan. Wanneer iemand u zegt dat u echt een paternoster moet nemen, terwijl u een heel ander soort magazijn heeft, is dat erg ongunstig. U moet dus goed kijken of het magazijn van degene die u advies geeft, hetzelfde is als die van u. In dit artikel kunt u meer lezen over de paternoster, een van de verschillende magazijnsystemen.

 

Voor- en nadelen paternoster

Als het gaat om de paternoster in vergelijking met statische opslag, zijn er een aantal voor- en nadelen. Deze worden genoemd om u een zo neutraal mogelijk beeld te geven. De nadelen op een rij:

  • De aanschafkosten zijn relatief hoog
  • jaarlijks onderhoud nodig en er is kans op storingen, dat komt doordat het magazijnsysteem computergestuurd is.
  • U moet wel goed rekening houden met het feit dat het vullen van machines niet tegelijk met het orderpicken kan worden gedaan. Dat is niet erg omdat het alsnog sneller gaat doordat looptijd of batchgewij vullen wegvalt.

De voordelen van een paternoster:

  • De loop- en rijtijd vervalt
  • Paternoster kasten zijn goed af te sluiten door bijvoorbeeld een omkasting die beschermt tegen diefstal, bevuiling, beschadigen.maar ook klimaatbeheersing.
  • De ruimte wordt zo optimaal mogelijk benut
  • De kasten kunnen volledig worden ingebouwd doordat de bedieningswerkzaamheden aan de voorkant plaatsvinden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen waar u zelf achter mag komen na het aanschaffen van de paternoster.

 

Paternoster bij FGN magazijnsystemen

Is de paternoster iets voor u of denkt u toch dat een van de andere magazijnsystemen het beste bij u past? FGN magazijnsystemen staat voor u klaar om u te helpen met het juiste magazijnsysteem. U kunt gerust bellen en zo een van de ervaren werknemers aan de lijn krijgen, die u van passend advies voorziet. Voor informatie, advies of een bestelling kunt u bellen naar 0183- 745 050. Ook is het mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen.