Pallets versturen met een transporteur

Palletizing
Wanneer je in een magazijn hebt gewerkt of werkzaam bent in een magazijn dan komt Pallets versturen zeer bekend voor. Het zou alleen zomaar kunnen dat het bedrijf waar jij werkzaam bent of werkzaam bent geweest nog veel van dit verhaal kan leren of dat ik nog veel van jullie werkwijze kan leren. Wanneer je werkzaam bent in een magazijn dan zullen alle producten uiteindelijk moeten worden getransporteerd naar de klanten. Om het transport goed te laten verlopen zonder dat pallets omvallen of dat producten beschadigen is het van belang dat de pallets stevig zijn. Maar dit gaat echter vaak fout. Een complete pallet versturen is namelijk iets anders dan simpel een pakketje versturen met DPD.

Orders picken en inpakken

Het verpakkingsproces in het magazijn begint natuurlijk met het picken van de orders voor klanten. In het magazijn liggen vele producten en de juiste zullen moeten worden geselecteerd om te worden opgestuurd naar de klant. Wanneer de orders zijn gepickt, dan dienen deze worden ingepakt. Bij het inpakken is een hoge tijdsdruk aanwezig waardoor alle pakketjes niet altijd even netjes worden ingepakt. Dit zorgt er vervolgens voor dat het stapelen van deze pakketten moeilijker wordt.

Orders stapelen en transporteren

Wanneer alle orders zijn ingepakt zullen de orders moeten worden gesorteerd. Daarna op pallets geplaatst zodat de orders gemakkelijk kunnen worden verzonden naar de klanten. Doordat niet alle dozen even groot zijn en omdat het inpakken niet altijd netjes gebeurt kan het stapelen van de dozen op een pallet vaak een lastig karwij zijn. Om te voorkomen dat een pallet tijdens het transporteren omvalt kan een palletizing techniek worden toegepast. Namelijk het palletiseren met dank aan een wikkelmachine of met dank aan een stretch hood machine. Met dank aan deze machines wordt er folie om de pallet gedaan waardoor het bij elkaar gehouden wordt.