Nalatenschap afwikkelen is het beste voor uw nabestaanden!

Nalatenschap afwikkelen
Het is voor niemand fijn om na te denken over zijn of haar nalatenschap. Van het hier en nu genieten is veel meer het feit waar u aan wilt denken. Niet iedereen weet hoe belangrijk een erfenis afwikkelen is. Er zijn vervelende gevolgen als de begrafenis niet goed van tevoren is geregeld. Wanneer u de erfenis laat zitten, zal de wet bepalen wat er omtrent de erfenis allemaal gebeurt. Dat is niet fijn en zeker niet fijn voor uw nabestaanden. Om het nalatenschap afwikkelen allemaal goed te laten verlopen, is het van belang om een testament te maken en een executeur te benoemen voor het afwikkelen. In dit artikel zal worden uitgelegd wat een erfenis nu eigenlijk is en wat een executeur doet.

Wat is nalatenschap afwikkelen en wat is een executeur?

Onder nalatenschap worden alle bezittingen en schulden gerekend die na het overlijden van de persoon worden nagelaten. Bij ieder overlijden hebben de schuldeisers voorrang op een erfenis. Het afwikkelen is dus erg belangrijk om te zorgen dat uw bezittingen in goede handen komen en de schulden niet naar uw kleinkinderen gaan. Hier komt een executeur bij kijken. De erfenis afwikkelen wordt gedaan door een executeur. Dit is iemand die de erfenis regelt en hier verantwoordelijk voor is. Heeft u graag dat dit een bekende is of juist liever een onafhankelijk persoon? Dat is allemaal mogelijk.

De afwikkelen

Wanneer u zeker wil weten dat de erfenis goed geregeld is, is het belangrijk met iemand in zee te gaan die hier verstand van heeft. Wat De BoedelZorgDrager erg belangrijk vindt is betrouwbaarheid, betrokkenheid, volstrekte discretie en bekwaamheid. Ook zijn zij onpartijdig wat voor nabestaanden vaak een goed gevoel geeft. Neem gerust vrijblijvend contact op.