De meest gestelde vragen over multifocale lenzen

Multifocale lenzen
Is het voor jou lastig om zowel veraf als dichtbij scherp te zien? Draag jij lenzen maar maak jij ook gebruik van een leesbril? Veel mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven moeite met verschillende afstanden zien. Multifocale lenzen zijn dan de oplossing. In dit artikel worden de vier meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zorgen ervoor dat je veraf en dichtbij scherp kan zien. De lenzen, die hard of zacht kunnen zijn, bestaan uit twee onderdelen. Het binnenste gedeelte zorgt ervoor dat je veraf goed kan zien en de buitenste rand zorgt ervoor dat je dichtbij goed kan zien.

Hoe lang duurt het wennen aan deze lenzen?

Er is sprake van een gewenningsperiode doordat men moet wennen aan het scherpstellen van verschillende afstanden. Echter, deze periode is van korte duur. Beide gedeeltes van de lens vloeien langzaam in elkaar over waardoor je weinig last ervaart van de overgangen. Sommige mensen kunnen in het begin wel iets duizelig worden van de lenzen.

Zijn de lenzen geschikt voor iedereen?

Multifocale lenzen zijn bijna voor iedereen geschikt. Zelfs als mensen een sterke- of cilinderafwijking hebben. Voordat men overgaat tot het aanschaffen van dit soort lenzen, is het van belang om eerst de ogen te laten opmeten bij een contactlens specialist of een optometrist.

Wat is het voordeel van multifocale lenzen ten opzichte van een multifocale bril?

Eén van de meest prettige en belangrijkste verschillen is dat bij het dragen van de lenzen geen (lees)bril nodig is. Daarnaast is het zicht groter bij multifocale lenzen dan bij een multifocale bril doordat de bril alleen scherp zicht biedt door het midden van het glas.

123lens

Klinken multifocale lenzen geschikt voor jou? Bij 123lens kan je lenzen online bestellen. Op hun website bieden zij diverse soorten aan. 123lens is al zeventien jaar de specialist op het gebied van lenzen. Daarnaast leveren zij gratis én snel; als klanten op werkdagen voor half drie lenzen bestellen dan hebben zij het de volgende dag al in huis (indien voorradig).