Kraaienpootjes verdwijnen als sneeuw voor de zon

U lacht het leven tegemoet. U staat stralend en gelukkig in het leven en laat andere graag meegenieten van uw glimlach. Helaas heeft dit de nodige tekenen achter gelaten bij uw ogen. Deze rimpels bij de ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Door de jaren heen vermindert het elastine aanmaak in uw huid. Dit zorgt ervoor dat er lijntjes ontstaan in ons gezicht. Het verminderde aanmaak van elastine kan ook veroorzaakt worden door een slechte levensstijl. Door bijvoorbeeld slechte voeding, roken, alcohol en overmatig zonnen. Er zijn verschillende manieren hoe kraaienpootjes behandeld en voorkomen kunnen worden.

Om kraaienpootjes te voorkomen wordt aangeraden om niet te roken. Daarnaast is het zeker aan te raden om je goed met een zonne-crème in te smeren en blootstelling aan de zon te beperken.Tevens is het niet aan te raden om te veel in je ogen te wrijven. Overigens is hydratatie en voeding heel belangrijk. Dit draagt bij een gezonde levenstijl en helpt tevens de huid goed flexibel te houden. Vooral vitamine C en E is goed voor de huid. Natuurlijke producten zoals Jojoba-, amandel-,of olijfolie en cacaoboter helpen de huid haar flexibiliteit te behouden.

Voor mensen die al diepere kraaienpootjes hebben is het veel lastiger om deze te verbergen of nog te verhelpen. Een cosmetische ingreep zou hier mogelijk oplossing in kunnen bieden. Men is vaak snel afgeschrikt bij het horen van cosmetische ingrepen. Maar tegenwoordig wordt dit steeds meer gedaan. De behandeling kraaienpootjes kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De behandeling wordt gedaan door middel van injectables. Deze injectables zijn in de vorm van fillers of botox. De prijzen botox behandeling ligt vaak wel hoger dan die van fillers. Vaak wordt er tijdens een consult goed bekeken welke oplossing het best bij u past. Het belangrijkste is dat u uiteindelijk weer lekker in uw vel zit. En dat de kraaienpootjes verdwijnen.