Koffers en reistassen

Ik was op zoek naar een stevige reiskoffer, maar dan wel een waar ik gewoon een paar jaar mee vooruit kan. In de stad zijn er zoveel markten en winkels te vinden met nog veel meer soorten koffers, maar wat is nou een goede en vooraal, welke gaan nou echt lang mee? Ik besloot om er eens goed advies over in te gaan winnen en op eigen onderzoek uit te gaan. Wat zijn de resultaten en hoe ziet zo’n zoektocht eruit?

Kofferwinkel

Op zoek naar een kofferwinkel kwam ik bij Waparoo uit. Vanwege het grote aanbod had ik al een vermoeden dat er ook koffers werden verkocht, dat klopte dus ook. Ik ben op zoek naar een koffer die langer dan 10 jaar meegaat, tijdloos is qua design en ook nog eenvoudig te vervoeren is. Vliegtuig, trein, tram, metro, bus, ik wil mijn koffer overal mee kunnen nemen om eenvoudig te kunnen reizen en alles mee te kunnen nemen.

Gelukkig zijn er vele van dit soort koffers te vinden, maar je moet er wel het nodig budget aan besteden. Weet dat het zeker niet gaat lukken met een paar tientjes, dan gaat ie in ieder geval niet een paar jaar mee. De keuze is dus echt aan jezelf en geldt in dit geval dus ook vaak, goedkoop = duurkoop. Een beetje stevige koffer is dan ook gemaakt van polyester, polypropyleen of een ander lichtgewicht materiaal en heeft minstens vier multidirectionele wielen met een dubbele trekstang die op hoogte kan worden gesteld.

Qua inhoud verschilt het natuurlijk ook enorm, maar zo rond de 100 liter is wel aan te raden als je een grote koffer wilt hebben waarbij je enkele weken uit je koffer kunt leven. Kies je voor een handtrolley dan zouden deze wel aan dezelfde gebruikerseisen moeten voldoen. Uiteraard verschillen de inhouden en de afmetingen en kun je jezelf afvragen of je wel of niet voor een handbagage model wilt gaan.

 

Anyway, mijn conclusie is: goedkoop = duurkoop ook bij het kopen van koffers.