Internet thuis wordt steeds populairder

Internet thuis
Het aantal Nederlanders dat kiest voor een internet thuis abonnement in plaats van een internet televisie en vaste telefonie abonnement, stijgt steeds meer. Zowel de vaste telefonie als televisie kijken worden steeds minder populair.

Internet thuis biedt voordelen

Door de opkomst van de smartphones en online streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland, lijken deze onderdelen overbodig bij een alleen internet thuis abonnement. Er wordt nauwelijks meer gebruik gemaakt van de vaste telefoon. Er wordt steeds meer gebeld via smartphones. De meeste bundels hebben immers toch een belbundel erbij. Daarom ben je voordeliger uit met enkel een internet abonnement. Een internet abonnement heb je al gemiddeld vanaf € 19,83 per maand. Hiermee heb je niet het allersnelste internet, maar kan je wel gewoon streamen en in HD-kwaliteit kijken.

Ook televisie kijken wordt minder populair. Door online streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland kan je enorm veel films en series kijken. Daarnaast heb je geen last van de vervelende reclameblokken tussendoor. Je kan door het nemen van een abonnement op de streamingsdiensten geld besparen. Namelijk door niet te kiezen voor een internet en televisie abonnement.

Internet thuis abonnementen met snel internet

Naast dat je goedkoper uit bent per maand met een alleen internet thuis abonnement, zit je ook niet aan een jaarcontract vast. Bij online streamingsdiensten kan je namelijk per maand bepalen of je er gebruik van wilt maken. Hierdoor hoef je dus niet per se één jaar lang te betalen voor televisie. Je kan het snelste internet behalen via glasvezel. Dit is wel zo fijn aangezien je dan niet zolang hoeft te wachten tot een serie gedownload of gestreamd is.

Mocht je zelf geen gebruik maken van de vaste telefoon en niet of nauwelijks televisie kijken, dan is het aan te raden om een internet thuis abonnement te nemen. Hierdoor ben je iedere maand voordeliger uit.