Internet providers vergelijken per type verbinding

Soms wordt internet providers vergelijken als lastig ervaren, zo zijn er bijvoorbeeld verschillende type verbindingen. Het is echter vrij eenvoudig als je eenmaal weet wat het verschil is.

Internet providers vergelijken met DSL internet

DSL internet is over het algemeen het goedkoopste internet en gaat via de telefoonlijn. Als je bij het internet providers vergelijken op zoek bent naar het goedkoopste, is het aan te raden om te kiezen voor DSL internet. Tegenwoordig kun je een maximale internetsnelheid van 100 Mbit/s behalen via DSL internet, dit is echter nog niet overal beschikbaar. Internet provider Online biedt het goedkoopste abonnement aan, voor gemiddeld € 18,70 per maand kun je gebruik maken van een internetsnelheid van 30 Mbit/s.

Internet providers vergelijken met kabel en glasvezel internet

Ziggo is in Nederland de enige internet provider die kabel internet aanbiedt. Het voordeel van kabel internet is dat er nauwelijks snelheidsverlies optreedt in vergelijking met DSL. In tegenstelling tot DSL internet maakt het niet uit hoe ver je van de wijkcentrale af zit. Met kabel internet kun je een maximale internetsnelheid behalen van 200 Mbit/s. Met deze snelheid kun je met meerdere personen streamen, downloaden en online gamen. Bij Ziggo krijg je ook standaard TV-zenders bij je internet abonnement. Wanneer je met meerdere personen internet wilt gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor een internet abonnement van 150 Mbit/s. Dit abonnement kost bij Ziggo gemiddeld € 46,20 per maand.

Glasvezel is de nieuwste techniek qua type verbindingen. Met glasvezel kun je een maximale internetsnelheid halen van 500 Mbit/s. Ook is de uploadsnelheid via glasvezel internet even hoog als de downloadsnelheid. Dit is een stuk hoger in vergelijking met DSL en kabel internet. Glasvezel internet is echter nog niet op elk adres beschikbaar. Je kunt tijdens het internet providers vergelijken via je postcode controleren of glasvezel al beschikbaar is op je adres.