Internet abonnement in Utrecht

Het aanbod van internet abonnementen in Nederland is erg groot. Wel verschilt het per regio of stad door welke internet providers abonnementen worden aangeboden. In de stad Utrecht verschilt het zelfs per wijk welke internet abonnementen er worden aangeboden. Welke abonnementen voor internet in Utrecht er precies worden aangeboden is het makkelijkste te achterhalen met de internet postcodecheck.

Internetverbinding in Utrecht

De verschillen in het aanbod van internetabonnementen binnen de stad Utrecht komt grotendeels door de verschillende typen verbindingen die beschikbaar zijn. Zo is het glasvezelnetwerk nog heel beperkt in Utrecht. Glasvezel internet is voornamelijk aangelegd in de nieuwbouwwijken. Daarnaast hebben de bewoners van City Campus Max ook toegang tot glasvezel.

In het centrum en de oudere wijken rondom de binnenstad is glasvezelinternet niet beschikbaar. De bewoners van deze wijken kunnen wel gebruik maken van internet via de kabel of vaste telefoonlijn. Kabel internet is in iedere wijk in Utrecht beschikbaar. Wel zijn er enkele huizen die toch niet zijn aangesloten op de kabel. Internet via de vaste telefoonlijn (DSL internet), wordt ook in iedere wijk geleverd. DSL internet is beschikbaar vanaf 30 Mbit/s en de precieze maximaal haalbare snelheid is afhankelijk van de straat waarin je woont.

Internet abonnementen in Utrecht

Het goedkoopste glasvezel internet in Utrecht wordt aangeboden door Vodafone. Voor € 38,13 per maand krijg je glasvezel met een snelheid van 50 Mbit/s. De hoogst mogelijke snelheid met glasvezel internet is 500 Mbit/s. Dit wordt in Utrecht door zowel KPN, Vodafone als XS4ALL aangeboden.

Kabel internet is een goed alternatief wanneer er geen glasvezel wordt aangeboden op jouw postcode, maar wanneer je wel snel internet wil. Ziggo is de enige provider in Utrecht die internet aanbiedt via de kabel. Bij Ziggo kan je kiezen uit een abonnement van € 42,45 of € 44,45.

Tot slot worden er verschillende DSL abonnementen aangeboden in Utrecht. Online is de goedkoopste provider van DSL internet in Utrecht. Je betaald hier € 18,70 per maand voor een snelheid van 30 Mbit/s. Dit is dus wel een stuk minder snel dan glasvezel of kabel internet, maar ook een stuk goedkoper.

Als je wilt weten welk internet abonnement beschikbaar is op jou woonadres, is het aan te raden om de internet postcodecheck te doen.