informatie palletstellingen

Dankzij de groei van materiële vaste activa binnen het bedrijfsleven komen er meer en grotere magazijnen. Wellicht zul je denken dat dit juist aan het afnemen is door de komst van webshops, minder fysieke winkels, minder voorraad enzovoort. Toch kunnen we niet spreken van een afname als het gaat over opslag, magazijn en magazijnstellingen. Magazijnstellingen zijn er in vele soorten en maten en zijn erg belangrijk voor bedrijven die werken en voor producten die gearchiveerd moeten worden. In dit artikel gaat het over de palletstellingen. Een palletstelling is een grote stelling met veel plek voor losse pallets.

Kenmerken palletstellingen

De palletstelling kenmerkt zich door hoge op elkaar gestapelde stellingen. In elk van deze stellingen kun je een pallet plaatsen. Het is mogelijk om de stellingen om te bouwen tot schappen. Dankzij deze mogelijkheid kunnen er ook losse goederen geplaatst worden. Het voordeel van het ombouwen van de stellingen tot schappen is dat er nieuwe ruimte ontstaat voor het plaatsen van nieuwe pallets. Palletstellingen kunnen geautomatiseerd worden met palletkranen.

Voordelen van palletstellingen

Er zijn veel voordelen op te noemen voor de palletstelling. De stelling is erg populair voor grote bedrijven en instellingen. Dit blijkt ook uit het feit dat de IPKD van de rijksoverheid het magazijn heeft heringericht met de palletstelling. Een aantal voordelen van de pallet stelling op een rij:

  • Palletstellingen worden gemonteerd in horizontale rijen. Zo kunnen de goederen in de hoogte worden geplaatst en bespaart dit ruimte.
  • De gangpaden tussen de stellingen kunnen erg smal gehouden worden.
  • De goederen van een palletstelling zijn gemakkelijk te verplaatsen met een vorkheftruck.
  • Het magazijn kan erg flexibel worden ingericht dankzij een uniek inhaaksysteem.

Palletstellingen aanschaffen

Het is geen makkelijke keuze om een magazijn opnieuw in te richten. Dit kost namelijk veel tijd en geld. Toch kan het herinrichten van een magazijn een goede investering zijn. Hoe optimaler en efficiënter een magazijn wordt ingericht hoe meer producten er opgeslagen kunnen worden. Het advies is om een grote internationale leverancier van magazijnstellingen te benaderen voor een palletstelling.