Ik heb mijn scriptie laten nakijken door 24editor

Scriptie laten nakijken
Ik heb mijn scriptie laten nakijken bij een nakijkbureau. Tot voor kort was ik student aan Hogeschool van Amsterdam. Ik volgde de opleiding BKM, dat staat voor Bedrijfskunde/MER. Eerlijk is eerlijk, ik ben altijd een ‘met de hakken over de sloot’ student geweest. Je weet wel, liever iets anders doen dan leren voor- of werken aan een opdracht en dan op het laatste moment tóch maar wat doen. Meestal was het net genoeg voor een 5,5 als eindcijfer, voldoen toch? Alles ging in principe van het leien dakje totdat ik, na bijna 2 jaar geen voet in school te hebben gezet en voornamelijk op vakantie was, ging beginnen met afstuderen.

Scriptie schrijven

Wanneer je begint met afstuderen op mijn opleiding, krijg je de eerste 4 weken les om het geheugen een beetje op te frissen over hetgeen dat ze de afgelopen jaren in je kop hoopte te stampen. De eerste dag viel ik eigenlijk al meteen door de mand. Geen idee waar ze het allemaal over hadden, maar ik was vastberaden om te slagen.

Onderzoeksvoorstel

De fase waarin je bezig bent met het onderzoeksvoorstel was erg zwaar. Niet zozeer omdat ik, zoals altijd, op het laatste moment begon, maar omdat voor mij totaal niet duidelijk was hoe je precies een scriptie moest schrijven. De informatie die de HvA verstrekt is namelijk vrij summier. De eerste keer kreeg ik dan ook een No-Go en een nieuwe laatste inleverdatum. Gelukkig haalde ik het dit keer wel, maar kreeg te horen dat ik mijn schrijfvaardigheid moest verbeteren. Je weet wel, met de hakken over de sloot.

Onderzoeksresultaten

Na het wekenlang tot in de nacht zwoegen voor mijn onderzoeksvoorstel was ik toe aan een weekje rust. Natuurlijk werden er dit 2 weken, of eigenlijk 2,5. Met nog 3 weken tot mijn deadline ging ik maar weer beginnen. Al met al ging het daadwerkelijke onderzoek een stuk makkelijker. Ik wist immers precies wat ik moest doen, ik moest het alleen nog uitvoeren. Ik was 5 dagen voor de deadline klaar om mijn scriptie in te leveren. Iets wat mij nog nooit is gelukt. Naast het feit dat het heerlijk voelde, was het ook nodig. Ik kreeg namelijk weer een No-Go omdat er nog teveel taalfouten inzaten.

Scriptie laten nakijken

Ik had er wel al eens van gehoord: je scriptie laten nakijken. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Voor mij was het belangrijkst dat, zo goedkoop mogelijk,  de spelfouten eruit gehaald zouden worden. Het viel mij op dat tientallen scriptie nakijkbureaus zijn, maar een paar echt professioneel bleken: 24editor, Scribr en Scriptium.

De keuze voor een scriptie nakijkbureau

Ik was er van ieder bureau wel van overtuigd dat zij de taalfouten in mijn scriptie konden verbeteren. Bij alledrie de bureaus kon ik goede recensies vinden, al waren die bij Scriptium niet betrouwbaar volgens mij. Je weet wel, van die neppe reviews.

prijs

Waar ik mij vooral over verbaasde, was het verschil in prijzen. Waar Scribr en Scriptium adverteren van een ‘vanaf prijs’ van respectievelijk € 0,008 en € 0,0075 per woord, adverteert 24editor vanaf € 0,006. Een aanzienlijk verschil als je het mij vraagt. Aangezien ik mijn scriptie binnen 24 uur moest laten nakijken, gold voor mij natuurlijk het duurste tarief.

Om mijn scriptie van 15.000 woorden te laten nakijken kost bij Scribr  € 255, en bij 24editor € 190. Bij Scriptium kon ik niet mijn scriptie van 15.000 woorden binnen de termijn van 24 uur laten nakijken, dus deze viel sowieso af.

24editor

Na de bureaus intensief met elkaar te hebben vergeleken, ben ik uitgekomen bij 24editor. De website werkt perfect en ziet er goed uit, maar voor mij gaven de goede reviews en vooral de prijs de doorslag.

Toen ik mijn scriptie had teruggekregen van 24editor, zag ik dat de editor er nog enorm veel fouten uit had gehaald. Fouten die mijzelf nooit zou zijn opgevallen. Daarnaast ontving ik super handige feedback om de schrijfvaardigheid te verbeteren.

Door 24editor ben ik geslaagd met een 8!