Hydrauliek onderhoud is belangrijk

Hydrauliek onderhoud
Hydrauliek is een aandrijftechniek dat gebruik maakt van vloeistof onder druk. Het systeem bestaat uit:

  • Generatorisch deel
  • Besturing met leidingwerk
  • Motorisch deel
  • Hydraulische vloeistof

Hydraulische systemen worden altijd toegepast waar grote krachten nodig zijn, met een lage snelheid zoals bij de aandrijving van gereedschapswerktuigen.

Hydrauliek onderhoud

Hydrauliek onderhoud is erg belangrijk. De hydraulische systemen moeten schoon worden gehouden. Op deze manier blijft alles soepel werken en storing worden voorkomen. Vervuiling brengt een hoog risico en ongeplande stilstand. Daarnaast moeten de filters ook regelmatig vervangen worden.

Mobiele 1-uur service

Heeft u onverwachts toch reparatie nodig. Dan kunt u gebruik maken van de mobiele 1-uur service. Heeft u last van een defecte hydrauliekslang op bijvoorbeeld een van uw graafmachines. Dan zijn de reparateurs binnen één uur bij u op locatie. Ter plaatste wordt een nieuwe slang geplaatst zonder dat u zich ergens zorgen over hoeft te maken. De reparateurs nemen zelf alle onderdelen mee die nodig zijn zodat u niet zelf op pad hoeft te gaan. De reparatie servicebussen bevatten alle benodigde materialen.

Hydrauliek oliën

Om fouten te voorkomen is het belangrijk dat het juiste type olie wordt gebruikt in een machine of installatie. Verschillende soorten waar u aan kunt denken zijn biologisch afbreekbare oliën, motoroliën en nog vele anderen. Hierbij wordt ook een veiligheidsinformatieblad geleverd. De olies zijn beschikbaar in 500 ml, 1L, 20L en 208L. Daarnaast is het belangrijk om erop te letten dat de producten olieabsorberend zijn.

Natuurlijk kan de olie op plekken terecht komen waar u dit niet wilt. Het is mogelijk om deze olie weer weg te verwijderen van vloeren of wegdek. Een product dat hierbij helpt is Pirtek wegdekreiniger. Deze vloeistof is onder andere te gebruiken voor de verwijdering van minerale oliën en vetten en andere soortgelijke vervuilingen. De wegdekreiniger haalt de olie in kleine tijd weer weg.