Hoe pak je een kartonnen doos fleurig in?

Kartonnen doos
Kartonnen dozen zijn ontworpen als verpakkingsmateriaal. Brievenbusdozen worden gebruikt om brieven mee te versturen, palletdozen om grote getallen goederen mee te versturen en de Amerikaanse vouwdoos wordt door veel webwinkels (zoals kledingketen Zara) over de hele wereld gebruikt om producten te verzenden. Het uiterlijk van een kartonnen doos is echter vaak hetzelfde: bruin. Benieuwd hoe je een saaie doos gemakkelijk kan opfleuren? Lees het nu snel in dit artikel.

Cadeau in kartonnen doos

Een kartonnen doos is gemakkelijk in te pakken als cadeautje. Dit werkt dan ook hetzelfde wanneer er een product wordt ingepakt. Zorg ervoor dat de sluiting van de verpakking aan de onderzijde van de kartonnen doos zit. Maak gebruik van vrolijk inpakpapier en felle tape om het geheel een vrolijke tint te geven.

Stickers plakken op de doos

Een doos heeft soms niet veel versiering nodig. Door het gebruik van stickers is een saaie doos al snel opgevrolijkt. Een leuke sticker met een passende tekst kan bijvoorbeeld altijd. Hiernaast kan je natuurlijk ook je eigen stickers laten bedrukken met het bedrijfslogo bijvoorbeeld.

Bedrukken

Naast het inpakken van een doos en het beplakken met stickers kan een kartonnen doos ook bedrukt worden. Een bedrukte doos is echt een visitekaartje van je bedrijf, de naamsbekendheid van je bedrijf wordt namelijk vergroot met een doos met je logo of bedrijfsnaam erop. Deze vorm van versiering kun je zien als een soort reclame. Een bedrukte kartonnen doos wordt op maat gemaakt. Vouwdozen op maat zijn erg populair.

Voordelen

Gebruik je bovenstaande ideeën om bijvoorbeeld de kartonnen dozen van je webshop op te fleuren? Dan maak je niet alleen je klanten blij, maar val je ook op tussen de rest en vergroot je wellicht de merkbekendheid van je bedrijf. Dus.. waar wacht je nog op? Begin met het opfleuren van je kartonnen doos!