Motiveren van mijn medewerkers? hier alle tips en trucs!

Medewerkers motiveren
Er wordt vaak gezegd dat managers het personeel moeten motiveren.In dit artikel een aantal tips om medewerkers te motiveren.

Complimenten

Het ligt misschien voor de hand, maar complimenten motiveren medewerkers. Door middel van complimenten wordt er betrokkenheid bij medewerkers gecreëerd. Hiernaast worden medewerkers vaak gemotiveerd wanneer ze merken dat ze gewaardeerd worden.

Presentaties

Een aantal bedrijven maken gebruik van maandelijkse bedrijfspresentaties. Tijdens deze presentaties wordt de maandelijkse omzet bijvoorbeeld benoemd. Hiernaast wordt duidelijk gemaakt dat medewerkers de kracht achter deze mooie omzet zijn. Deze presentaties zijn erg bevorderlijk voor het teamgevoel en de motivatie.

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje zorgt voor een echte teamspirit. Medewerkers leren om samen te werken buiten de dagelijkse werkzaamheden en krijgen een band met elkaar. Medewerkers krijgen echt het gevoel dat ze deel uitmaken van een team, dit motiveert.

Geef ruimte in motiveren door vergaderingen

Wanneer medewerkers ruimte krijgen om meningen te delen motiveert dit. Dit is niet alleen motiverend voor medewerkers, maar kan ook veel opleveren voor de organisatie zelf. Medewerkers hebben namelijk vaak veel goede ideeën die waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.

Bonus

Veel bedrijven werken met bonussen. Werkzaamheden worden geëvalueerd en gewaardeerd. Dit motiveert medewerkers om hard te werken en net dat extra stapje te nemen.

Medewerker van de maand

Er zijn een aantal bedrijven die werken met het fenomeen medewerker van de maand. Veel horecazaken als Holland Casino werken met deze term. Er wordt binnen een team gekeken wie er nét dat extra stapje heeft gezet. Deze persoon wordt medewerker van de maand en krijgt een extraatje. Dit kan een extraatje in de vorm van een bonus zijn. Zoals bovenstaand benoemd, maar kan ook uit zaken als een fles champagne of een award bestaan. Een Award laten maken kan bij verschillende bedrijven.