De geheimen van iOS 9.1

De geheimen achter iOS 9.1

iOS 9.1 is sinds kort uitgekomen en veel gebruikers hebben hun iPhone, iPod of iPad inmiddels geüpdatet. Toch zijn er ook genoeg mensen die door de drukte de handeling vergeten uit te voeren of simpelweg hun smartphone geen half uur kunnen missen. Om dit probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat alle klanten van Apple de allernieuwste update gebruiken, kwam Apple met een oplossing. Het idee was om de updates automatisch ’s nachts uit te voeren.

Dit klonk natuurlijk als muziek in de oren, want niets is mooier dan je smartphone laten updaten als je aan het slapen bent en wakker te worden met de allernieuwste software. Aan dit plan zit slechts één groot nadeel: door een fout in het systeem wordt je vooraf ingestelde wekker niet opnieuw ingesteld na de update. Je hebt hierdoor wel de nieuwste software en een goede nachtrust, maar het is niet ideaal als je het plan had om de volgende ochtend iets productiefs te gaan doen.

Oplossing?

Een goede oplossing voor dit probleem is het downloaden van een wekker app. Deze wordt wel opnieuw ingesteld als de update voltooid is. Een andere oplossing is het maken van een activiteit in je agenda, met melding van tevoren. Hierdoor wordt je wakker van de melding en kom je op tijd op je afspraak.

Een nog betere oplossing is het zetten van een echte wekker. Ja, je weet wel, zo’n ding waar je de tijd op kunt zien en op een afgesproken tijd (nee niet afgesproken met Siri, gewoon zelf ingevoerd) een hele boel lawaai gaat maken, waar je wakker van wordt. De laatste optie is om een half uurtje later te gaan slapen en de update handmatig uit te voeren.

IOS 9.1

In de nieuwe iOS zitten kleine beveiligingsverbeteringen en bugfixes, maar de grootste vernieuwing in iOS 9.1 zijn de emoji’s. Er komen met de update 150 nieuwe emoticons mee, waaronder de felbegeerde ‘middelvinger emoji’. De ‘middelvinger emoji’ is in alle huidskleuren te vinden. Bij de dieren bijvoorbeeld is de eenhoorn toegevoegd aan de catalogus. Het wekker-probleem is echter nog niet opgelost en dus komen de hierboven genoemde tips goed van pas.