Flexibele mantelbuis, laat de kabels langer meegaan!

Flexibele mantelbuis
Misschien bent u wel bezig met het aanleggen van nieuwe kabels of is dit net gebeurt en wilt u dat de kabels zo lang mogelijk meegaan. Daarvoor is de flexibele mantelbuis. De flexibele mantelbuis is een soort extra koker om de kabel heen, wat zorgt voor bescherming. Deze buis is voor iedere kabel, van glasvezelkabel tot elektriciteitsleidingen. Op langer termijn bespaart u ook nog eens geld met de buis. Deze zorgt er namelijk voor dat de kabels minder snel moeten worden vervangen. De kabels gaan dus langer mee en hoeft minder vaak te investeren in nieuwe kabels.

Hoe wordt de flexibele mantelbuis aangebracht?

Een flexibele mantelbuis wordt niet zomaar om de kabels heen gezet, dit is een precies werkje. Bij de plaatsing mogen de kabels natuurlijk niet beschadigd worden. Dit wordt u makkelijk gemaakt door het trekdraad waar de mantelbuis van voorzien is. Nog gemakkelijker wordt het, doordat de buitenwand geribbeld is en de binnenwand van glas. Dat maakt het trekken gemakkelijker en zorgt dat dit sneller gaat. De trekkracht van het trekdraad in de mantelbuis is wel 30 kg.

E rzijn verschillende maten als we het hebben over de flexibele mantelbuis. Hierdoor zal er ook voor u een juiste zijn die passend is bij de kabel. De standaard rollen zijn 50 meter met een diameter van 40 mm. Deze standaardrol is voorzien van trekdraad en wordt geleverd in de kleur rood. Hij is leverbaar in de volgende diameters: 40 mm, 50 mm, 63 mm, 65 mm, 90 mm en 110 mm. Daarbij is de flexibele mantelbuis voorzien van een klikmof wat ervoor zorgt dat de mantelbuis gemakkelijk te verlengen is. Flexibele mantelbuis bij Infratel

Wanneer u op zoek bent naar de beste flexibele mantelbuis in Nederland, dan zit u bij Infratel goed. Zij bieden u namelijk kwaliteitsproducten en hebben hier al meer dan 25 jaar lang ervaring mee. Er zijn u dus al vele tevreden klanten voor gegaan. Neem dus gerust contact op en stel uw vragen.