Heb jij al een videosollicitatie gemaakt en ingestuurd?

Videosollicitatie
Een videosollicitatie wordt steeds populairder, en neemt langzaamaan de oude vertrouwde sollicitatiebrief. Het is persoonlijk, het is creatief en het geeft een goed beeld van jou de sollicitant. Met name als men solliciteert op horeca vacatures wordt er vaker gevraagd voor een video in plaats van een brief, omdat representativiteit belangrijk is in deze branche. Heb jij nog nooit een videosollicitatiebrief ingestuurd, lees dan de tips hieronder voor een succesvolle video.

Camera
Het belangrijkste is natuurlijk een camera of een goede smartphone camera om überhaupt een video te kunnen maken. Zorg ervoor dat het beeld van de camera niet korrelig over komt, dit kan namelijk irritaties opwekken.

Kleding
Net zoals een echte sollicitatie is het van belang om er goed en verzorgt uit te zien. Kleedt je netjes, want je bent immers te zien in de videosollicitatie en een eerste indruk is meestal doorslaggevend. Onverzorgd haar en kleding is daarom een keiharde no-go.

Stick to the script met de videosollicitatie

Tijdens het maken van de video is het van belang niet te lang door te gaan over een bepaald onderwerp, houdt het echter kort maar krachtig. Video’s die extreem lang zijn worden nooit afgekeken, en zeg nou zelf zou jij een video van 8 minuten helemaal uit kijken? Houdt daarom een tijdlimiet van max 3 minuten aan. Het is makkelijk om binnen deze tijd een goede sollicitatie te maken.

Omgeving
Als laatste is het belangrijk rekening te houden met de omgeving. Neem de video op in een rustige omgeving, het is immers de bedoeling dat de focus op jou is gericht en niet wat er om jou heen gebeurd. Met deze tips ben je klaar om te om jou perfecte videosollicitatie te maken, maar let wel op dat je jezelf blijft!