Een checklist voor na het overlijden

Checklist begrafenis
Na het overlijden van een dierbare is het belangrijk dat er een helder overzicht is van de dingen die er gebeurd moeten worden. Een checklist kan helpen bij de dingen op een rijtje zetten die gebeurd moeten worden. Ook is de checklist op volgorde van de dingen die gebeurd moeten worden. Zo zijn er 3 dingen die eerst heel belangrijk zijn om te laten gebeuren. Zo moet er eerst een melding gemaakt worden van dat de persoon is overleden. Daarnaast moeten de nabestaanden zich bezig gaan houden met welke dingen er allemaal geregeld moeten worden voor de uitvaart.

Zijn er specifieke wensen van de overledene?

Veel mensen in Nederland zijn tegenwoordig die donor zijn, en daarom moet er ook gekeken worden naar of de overledene donor is. Dit is namelijk belangrijk voor de procedure die vlak na het overlijden van de persoon in gang wordt gezet. Ook moet er gekeken worden of de overleden persoon een testament heeft. Hierin staat namelijk wie wat krijgt na het overlijden van de persoon. Ook moet er daarna gekeken worden wie de uitvaart van de overledene gaan regelen. Deze personen moeten namelijk weten wat ze moeten doen.

Wie moeten er op de hoogte gebracht worden?

Het ligt er natuurlijk aan hoe oud de persoon was en of de persoon nog veel sociale contacten had. Als de persoon nog werk had dan moet de werkgever natuurlijk ook ingelicht worden. Ook moet de bank en eventueel het pensioen fonds van de persoon ge contact worden. Er zijn verschillende bedrijven die jou kunnen helpen met het regelen van de uitvaart.