Dropshipping groothandels

Dropshipping: lekker makkelijk

Dankzij dropshipping is het lekker makkelijk om een webshop te beginnen. met dropshipping neem je de logistiek risico’s en barrières weg. Maar is dropshipping dan echt zo makkelijk? Om 20 jaar geleden een webshop te beginnen had men was er een aanzienlijke financiering nodig. je moest voorraaden kopen en opslag ruimtes huren. En daarnaast moet je als webshop ook nog geld hebben voor marketing.

Het model veel voorraad en hoge marges ook werkt. Is het vandaag de dag een stuk eenvoudiger om een webshop te beginnen. Je kan als je wil meteen een webshop openen voor een paar tientjes in de maand en in plaats van zelf grote voorraden te hebben werk je met een dropshipleverancier. dus geen voorraad lagere marge.

Investeren in marketing

Met dropshipping heb je als webshophouder de kans om te investeren in marketing. Omdat je geen dure magazijnruimte hebt en ook geen toren hoge voorraden heb je de mogelijkheid te investeren in marketing. beter kan het eigenlijk niet de dropshipleverancier investeerd in de ruimtes en voorraden en jij investeert in de marketing.

Welke producten zijn goed om te dropshippen?

Omdat je met dropshippen over het algemeen lagere marges hebt is het natuurlijk belangrijk om volumes te draaien. het is dus van belang dat kopers vaak terug komen om in jouw webshop te bestellen. mode gevoelige producten zoals kleding en schoenen zijn goede producten om te dropshippen. op dit moment zijn kleding en schoenen het best verkochte product op internet. maar natuurlijk computer onderdelen of laptops zijn ook goede producten om te dropshippen. cd’s en boeken mogen we natuurlijk ook niet vergeten.

Dropshipping is een krachtig concept

Dropshipping is een interessant concept voor webshophouders. starters sparen een hoop geld geld uit. En bestaande webshophouders kunnen een assortiment uitbreiden. in combinatie met fystieke voorraad is dropshipping mischien nog wel het beste. dropshipping is een flexibile logistieke oplossing voor webshophouders, maar wel tegen een lagere marge.