Deze zomer nieuw constructiespeelgoed

Geosmart is nieuw contructiespeelgoed dat we eind deze zomer mogen verwachten. Zoals het woord “geo”smart het al zegt, bestaan de bouwonderdelen uit geometrische figuren. De “smart” uit de naam verwijst naar de uitgever en patenthouder Smart games uit Kontich. Wat de naam van het speelgoed echter niet vermeldt is dat het magnetisch speelgoed is. De vormen klikken zonder moeite op elkaar vast. Je kan er constructies mee maken door een plan te volgen. Maar ook door zelf te fantaseren en te experimenteren kan je bewonderingswaardige creaties maken.

De Geosmart zal op de markt gebracht worden onder drie verschillende categorieën: Geoshapes, Geowheels en Geomotion. Wie het meest houdt van eindeloos in de hoogte te bouwen en de gekste figuren wil ontwerpen, kiest best voor de Geoshapes pakketten. In de Geowheels pakketten zitten wielen en/of rupsbanden. Hiermee maak je allerlei voertuigen waarmee je, wanneer ze klaar zijn, nog uren kan spelen. De Geomotion bevat onderdelen met speciale effecten (LED panels, bewegende panelen die vanop een afstand bestuurbaar zijn). Je kan natuurlijk ook de verschillende pakketten met elkaar combineren.

De bouwstukken van het Geosmart speelgoed bestaan uit negen vrolijke kleuren: rood, oranje, geel, lichtgroen, donkergroen, lichtblauw, donkerblauw, roos en paars. Volgende figuren herken je uit de wiskunde lessen: rechthoeken, vierkanten, driehoeken (gelijkzijdige en gelijkbenige), ruiten en trapeziums. Het Geomag speelgoed leent zich ook erg om in de lessen wiskunde te gebruiken met als doel het ruimtelijk inzicht bij kinderen te vergroten. Vlakken, hoeken, zijden, inhoud,… je kan het gemakkelijk bekijken aan de hand van geomag constructies waardoor je het allemaal beter zal begrijpen.

Doordat het erg veilig speelgoed is (de magneet is ingebouwd onder een stalen kapje), is Geosmart al geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Het is nog even afwachten tot augustus op dit vernieuwende speelgoed. Toch hebben we alvast iets om naar uit te kijken. Het constructiespeelgoed zal te koop zijn bij Speelgoedmagazijn.