Bespaar duizenden Euro’s bij verkoop woning

Het verkopen van uw woning gaat traditioneel gepaard met de nodige kosten. Vroeger was het zo dat, zodra het idee om te verhuizen ontstond, men eerst naar een makelaar ging. Eerst een overeenkomst tekenen waarin beschreven staat hoeveel geld het gaat kosten om de woning te verkopen. Meestal al gauw 1,5% van de verkoopwaarde van de woning, gemiddeld in Nederland gaat het dan om €4155,-, gebaseerd op de gemiddelde vraagprijs van alle te koop staande woningen in het eerste kwartaal van 2013.

Wilt u uw woning op Funda? Extra kosten. Wilt u in de krant? Vaak extra kosten. Wilt u mee doen aan een open huizen dag? Extra kosten. Zo komt u snel op minimaal €5000,- om uw woning te verkopen. Daarbij heeft u vanzelfsprekend niet de garantie dat het ook echt lukt. Heeft u er genoeg van en wilt u uw woning uit de verkoop halen? Extra kosten! De zogenaamde ‘intrekkingskosten’ liegen er vaak niet om.

Verkoop woning, no cure no pay

Het kan gelukkig ook anders tegenwoordig. Als men tegenwoordig rondloopt met de gedacht om te gaan verhuizen, kan men terecht op de nieuwe website Verkoopjehuiswel.nl. Op deze website kan men gratis de eigen woning te koop zetten. Bovendien kan men er een woonwens opgeven. De website zoekt dan automatisch naar een passende woning. Door slim met de woningvraag en de verkoopgegevens om te gaan, maakt deze website ketens van kopers en verkopers. In zo’n keten kan woningruil tot stand komen tussen 2, 3 4 of zelfs 5 partijen. Men schuift dan als het ware door, eventueel met bijbetaling van één of meer partijen. De website brengt alleen achteraf kosten in rekening. De kosten bedragen €14,95 per mogelijke koper. Dat is geen typefout, echt slechts 14 Euro en vijfennegentig cent.

Waarde bepalen

Op Verkoopjehuiswel.nl kan de woningeigenaar die wil verhuizen, eerst eens rustig peilen of er belangstelling is voor zijn/haar woning. De website geeft adviezen bij het bepalen van de beste vraagprijs. Met behulp van de reeds ontvangen woonwensen, kan bepaald worden met welke vraagprijs de grootste kans op verkoopsucces behaald kan worden. Deze dienst is helemaal gratis te gebruiken, door iedereen. Particuliere woningeigenaren, makelaars maar ook  woningbouwverenigingen en banken kunnen er gebruik van maken.

Stille verkoop

Met deze nieuwe website is er eindelijke een mogelijkheid om via stille verkoop toch de maximale doelgroep te benaderen, zonder de afhankelijkheid van het persoonlijke netwerk van een makelaar. Men kan er de woning te koop zetten, inclusief foto’s, beschrijving, Google-maps vermelding, etc. De woning wordt alleen getoond aan mensen die echt belangstelling hebben voor een woning als deze. De website is geen site zoals Funda of Huizenzoeker.nl waar iedereen alle woningen kan bekijken. Deze website worden vaak aangeduid als internet-etalages. Verkoopjehuiswel.nl levert beduidend meer functionaliteit dan deze sites.