Bedrijfsverhuizing: 6 tips voor een goed verloop

Bedrijfsverhuizing
Een bedrijfsverhuizing is een aangrijpende aangelegenheid. Uw meubilair, apparatuur en archief moet naar een nieuwe locatie worden gebracht. Een goede planning is van groot belang om de bedrijfsverhuizing snel en soepel te laten verlopen. Dit is belangrijk, want uw organisatie moet zo snel mogelijk weer draaiende zijn. In dit artikel voorzien wij u van een aantal tips om uw zakelijke verhuizing goed te laten verlopen.

Tip 1: schakel een professioneel bedrijfsverhuizing bedrijf in

Wij adviseren in het geval van een bedrijfsverhuizing altijd een verhuisbedrijf in te schakelen. Kies bijvoorbeeld voor een verhuisbedrijf met het keurmerk ‘Erkende Verhuizers’, dan weet u zeker dat u uw verhuizing onderbrengt bij een partij die u kunt vertrouwen. Een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met bedrijfsverhuizingen weet precies waar u op moet letten. Zij kunnen uw archief slim verhuizen zodat alles op volgorde blijft en kunnen uw apparatuur specialistisch verpakken mocht dit noodzakelijk zijn.

Tip 2: maak een verhuisdraaiboek

Het is belangrijk een verhuisdraaiboek op te stellen om de bedrijfsverhuizing in goede banen te leiden. Vaak stelt het verhuisbedrijf deze voor u op. In het draaiboek moet specifiek staan omschreven welke taken, op welk moment, door wie moeten worden uitgevoerd. U voorkomt op deze manier dat u zaken vergeet en zorgt er met een draaiboek voor dat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt.

Tip 3: stel een coördinator aan

Stel iemand binnen uw bedrijf aan als coördinator. Deze persoon is verantwoordelijk voor het goede verloop van uw bedrijfsverhuizing. Uw personeel kan bij deze verhuiscoördinator terecht wanneer er vragen zijn over de verhuizing en deze coördinator is ook meteen het aanspreekpunt voor het verhuisbedrijf dat u inschakelt. Op deze manier stroomlijnt u alle communicatie over uw verhuizing.

Tip 4: maak uw nieuwe kantoorpand klaar

Zorg ervoor dat uw nieuwe kantoorpand vóór de verhuizing in orde wordt gemaakt. Uw bedrijf moet zo snel mogelijk de normale gang van zaken weer kunnen oppakken. Doen alle stopcontacten het? Kan alle apparatuur direct worden aangesloten? Zorg ervoor dat eventuele gebreken aan uw nieuwe pand voorafgaand aan de verhuizing worden verholpen. Op deze manier kunnen uw medewerkers het werk direct weer oppakken en voorkomt u dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt.

Tip 5: bepaal uw nieuwe inrichting en codeer uw huisraad

Zorg dat vóór de verhuizing duidelijk is hoe de ruimtes in uw nieuwe pand moeten worden ingericht. Maak een tekening van uw nieuwe inrichting en voorzie de ruimtes in uw nieuwe bedrijfspand van een code. Codeer vervolgens ook uw dozen zodat het voor de verhuizers duidelijk is naar welke ruimte ze moeten worden gebracht. Label om dezelfde reden ook uw meubilair, kies hierbij voor stickers die geen lijmresten achterlaten.

Tip 6: controleer of uw bedrijfsverhuizing goed is verlopen

Check na de bedrijfsverhuizing of alles goed is verlopen. Maak een lijstje van zaken die nog afgerond moeten worden. Op deze manier is het duidelijk wat er nog moet gebeuren. Maak een rondje door uw bedrijf en vraag aan uw medewerkers of alles in orde is. Zorg dat zaken die nog niet op orde zijn zo snel mogelijk worden aangepast. Hoe sneller de perikelen van het verhuizen achter de rug zijn, hoe beter dit is voor uw bedrijf.