Wat hebben duiven allemaal nodig?

Bij het houden van postduiven komen een aantal dingen kijken. Zo is een duif een groepsdier. Dit houdt in dat zij gezelschap nodig hebben om zich gelukkig te kunnen voelen. Buiten gezelschap hebben duiven ook een verblijf nodig. Met dit verblijf zorg je ervoor dat je je duiven niet kwijtraakt. Bij het verblijf zelf komen ook een aantal belangrijke dingen kijken; zoals de inrichting van het verblijf. Buiten dit alles is het ook belangrijk erop te letten wanneer duiven los kunnen vliegen. Is deze blog ga ik een aantal van deze onderwerpen bespreken. Als je benieuwd bent hoe je duiven moet verzorgen lees dan vooral verder!

Verblijf

Duiven hou je het beste in een verblijf die een combinatie van een volière met een binnenhok bevat. Het ligt aan het aantal duiven hoe groot je hok moet zijn. Zorg er in ieder geval voor dat elke duif zijn eigen plekje heeft. Houd er rekening mee dat je het hok zo plaatst dat de duiven zonlicht ontvangen maar ook in de schaduw kunnen zitten.

Belangrijk bij het in elkaar zetten van het binnenhok is dat je erop let dat deze minimaal 1,90 meter lang, 2,10 meter hoog en 1 meter breed is. Zorg ervoor dat je het binnenhok vrijhoud van tocht, regen, hagel en wind.

losvliegen

Bij het los laten vliegen van je duif is het belangrijk dat ze eerst een aantal weken binnen in het hok kunnen wennen. Dit om ervoor te zorgen dat ze weten waar hun nest en voer zich bevindt. Als je dit hebt gedaan kan je de postduiven dagelijks los laten vliegen om er zo voor te zorgen dat de duiven extra beweging hebben en ze hun conditie niet verliezen.

Postduiven kopen

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het hebben van postduiven. Dan kun je eventueel zoeken op postduiven te koop. Wanneer je een goede postduif te koop ziet en je na het lezen van dit artikel precies weet hoe je de duiven moet verzorgen? Dan kan je beginnen met het houden van postduiven.