Tips voor het ontvlooien van honden en katten

Eigenaren van huisdieren krijgen regelmatig te maken met het ontvlooien bij honden en katten. Een vlooienplaag kan vervelende gevolgen hebben en tot overlast leiden. Het bestrijden van vlooien is daarom noodzakelijk. Goede middelen hiervoor zijn Advantage en Advantix. De vlooien veroorzaken veel overlast bij je hond of kat. Wanneer je huisdier wordt gebeten dan heeft het last hiervan. Bij het bijten komt er speeksel in de huis van je huisdier. Dit zorgt ervoor dat het bloed niet stolt. Dit speeksel zorgt er echter voor dat de huid gaat irriteren en dat het gaat jeuken.
De hond of kat gaat hierdoor krabben en bijten.

Vlooien kunnen ook eitjes bij zich dragen van de lintworm. Wanneer je huisdier hiermee besmet raakt dan kan kunnen deze eitjes volgroeien tot een volwassen lintworm. Naast het gevaar voor de gezondheid van je huisdier kunnen mensen ook besmet raken met een lintworm.

Met betrekking tot ontvlooien zijn er een aantal tips.

Wanneer er sprake is van meerdere huisdieren is het aan te raden om de huisdieren tegelijk te ontvlooien. Dit voorkomt dat er kruisbesmetting plaats kan vinden.

Als je huisdieren besmet zijn met vlooien dan is de kans ook aanwezig dat je huisdieren last hebben van wormen. Vlooien dragen vaak ook vormen met zich mee. Naast het ontvlooien is het dan ook aan te raden om je huisdier(en) te ontwormen. Dit kan met het middel Milbemax Hond.

Je huisdieren hoeven niet vlooien bij zich te dragen, echter is wel aan te raden om ook je huisdieren preventief te behandelen. Het preventief behandelen is voordeliger dan je hele huis vlooienvrij te maken.

Heeft je huisdier toch vlooien? Zorg er dan voor dat je het hele huis goed stofzuigt. Wanneer dit is gedaan moet je de stofzuigerzak weggooien om de vlooien buitenhuis te houden. Slechte 10% van de vlooien zit namelijk op je huisdier. De rest zit in de omgeving van het huisdier.

Controleer met regelmaat op je huisdieren vlooien of eitjes hebben. Hoe eerder je erbij bent des te minder de schade en overlast is! Wanneer er toch sprake van een besmetting is dan kunnen middelen Advantage of Advantix uitkomst bieden bij het bestrijden van vlooien.