Spaanse hondennamen Top 10 lijst met betekenissen

Spaanse hondennamen


Spaanse hondennamen? Honden zijn één van de populairste huisdieren die worden genomen als huisdier hier in Nederland. Een uitstekende hondennaam kiezen kan nog eens heel moeilijk zijn. Kies je voor de klassieke namen zoals bijvoorbeeld Spike, Max of misschien Lady? Of ben je meer van een buitenlandse naam? In dit artikel vindt je informatie over Spaanse hondennamen.

Spaanse hondennamen

Hola! Jij bent gek op het land Spanje, je gaat er vaak op vakantie of misschien vindt je de Spaanse namen gewoon prachtig. Wat de reden ook is, je bent hier omdat je interesse hebt in Spaanse namen voor honden. Extra leuk is natuurlijk als je een hond met een Spaanse hondenras hebt zoals de Spaanse Mastiff of de Spaanse Waterhond. De zojuist genoemde hondennamen klinken mooi, en komen niet vaak voor in Nederland. Hierdoor ben je vrij origineel, hoe leuk is dat!

Enkele gave ideeën voor reutjes zijn Javier, Pedro, Xavi en Rey. Heb of krijg jij een teefje dan kun je onder andere kiezen uit Savannah, Xaviera, Natalia of Dulce. Uiteraard hebben wij ook rekening gehouden met de Spaanse hondennamen die ietwat makkelijker uit te spreken zijn voor iedereen. Mocht je nog eventueel twijfelen over de Spaanse namen, dan is onze tip om eens de Japanse hondennamen te bekijken. Deze zijn net als de Spaanse namen ook erg mooi.

Wij hebben een top 10 lijst gemaakt met Spaanse hondennamen die wij erg bijzonder vinden. Voor de reu en voor het teefje. Ook hebben we de betekenissen erbij gezet mocht je hier waarde aan hechten.

Reu
Javier – Nieuw huis
Xavi – Nieuwe woning
Rey – Rood
Pedro – Steen
Ramos – Tak
Rico – Sterk en dapper
Oro – Goud
Leonardo – Leeuw
Jerico – Stad van de maan
Gonzalo – Strijd

Teefje
Natalia – Geboortedag
Dulce – Zoet
Xaviera – Nieuwe
Savannah – Tropische vlakte
Mio – Mooie
Reya – Koningin
Mora – Pauw
Leta – Vreugde
June – Het
Fe – Gelukkig