Neem eerbaar afscheid van je huisdier

Afscheid nemen van je huisdier
Je moet afscheid nemen van je huisdier. Dit is natuurlijk vreselijk. Het is dus van belang dat dit afscheid op een eerbare manier gebeurt. Een dierenuitvaartcentrum helpt je om de pijn draagbaarder te maken. Zij zorgen ervoor dat je op een rustige, waardige en warme manier afscheid kan nemen van je geliefde huisdier. Iedereen neemt afscheid op zijn eigen manier. Een dierenuitvaartcentrum geeft jou de ruimte om afscheid te nemen op je eigen manier.

Probeer het afscheid op de juiste manier te verwerken

Het is wetenschappelijk bewezen dat een huisdier bij mensen als een gezinslid aanvoelt. Wanneer een huisdier wegvalt, geeft dit een leeg plekje. Voor kinderen is dit soms de eerste keer dat zij in aanmerking komen met de dood. Het is als ouders dus erg belangrijk om hier met de kinderen over te praten. Veel ouders vegen het overlijden van een huisdier onder de dekmantel. Dit werkt alleen niet mee om het kind de dood te laten verwerken. Kinderen zullen zich langer met het huisdier bezighouden en krijgen zo niet de kans om het verdriet te verwerken. Het is belangrijk om kinderen op een goede manier afscheid te laten nemen. Zo kunnen zij gemakkelijk dit hoofdstuk afsluiten en geeft het hen meer helderheid.

Uitvaartmogelijkheden

Er zijn verschillende uitvaartmogelijkheden voor je huisdier. Je kunt ervoor kiezen om je huisdier te laten cremeren. Dit kan individueel of collectief. Individueel cremeren houdt in dat het huisdier zich alleen in de oven bevindt. Bij collectief cremeren bevinden zich op datzelfde moment ook andere huisdieren in de oven. Alleen bij de individuele manier is het mogelijk om het as van je huisdier terug te krijgen. Deze kun je vervolgens in een urn meenemen naar huis of uitstrooien op een eigen gekozen plaats. Ook kun je ervoor kiezen om je huisdier te laten begraven. Hiervoor zijn verschillende dierenbegraafplaatsen beschikbaar. Het kan zijn dat geen van beide opties je aanspreken. Je kunt er dan voor kiezen om je huisdier bij de dierenarts achter te laten zonder dat je aangeeft of je je huisdier wil laten cremeren of begraven. De dierenarts zal je huisdier vervolgens voor destructie aanbieden. Het huisdier wordt dan verwerkt tot diermeel en vetten in een mechanisch proces. Overleg goed welke keuze jullie het meest geschikt lijkt.