Houdt u er van om met uw huisdier de natuur in te trekken?

Veel mensen houden ervan om een lange wandeling te maken door het bos. Dit is natuurlijk gezond voor uzelf maar ook voor uw huisdier. Het enige nadeel is dat je huisdier tekenbeten kan oplopen. De teken kunnen allerlei ziekten bij zich dragen. Hierdoor kan het dus een risico zijn voor uw huisdier. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van het middel practic.

Practic helpt tegen vlooien en teken bij je huisdieren

Dit is een anti teken middel dat je toebrengt doormiddel van een pipet. Je druppelt het in de nek van je huisdier waar het vervolgens in de huidklieren wordt opgenomen. Het middel blijft ongeveer 4 weken actief.  Als het middel toegediend is werkt het binnen 24 uur,  tegen die tijd zijn de vlooien overleden. Na 48 uur zijn ook de eitjes gedood. Dit middel werkt dus uitstekend, maar het is ook nodig om de omgeving te desinfecteren.

Prac-tic is een oplossing dat geschikt is voor spot-on gebruik. Het heeft een insecticide en acaricide werking. Pyriprole is de werkzame stof in het middel. Pyriprole behoort tot de phenylpyrazole klasse. De parasieten worden gedood door contact met de werkzame stof. Vlooien worden binnen 24 uur gedood en teken binnen 48 uur. Wanneer er sprake is van heel veel parasieten dan zul je ook de omgeving schoon moeten houden. Het middel zelf is 4 weken actief, maar wanneer de omgeving niet schoongemaakt wordt bestaat er de kans dat de parasieten het overleven.

Na de leeftijd van 8 weken kan het middel practic hond toegediend worden. De hond moet 2 kilo of meer wegen en natuurlijk moet de hond in een goede conditie zijn. Je moet dit middel dus niet toedienen als je hond al ziek is en koorts heeft. Ook wanneer de hond een bekende overgevoeligheid heeft voor verbindingen behorende tot de phenylpyrazole klasse of één van de hulpstoffen dan is het gebruik van dit middel sterk af te raden. Het product is ook speciaal ontworpen voor honden dus je moet het ook niet toedienen aan katten of konijnen, in dat geval zal er al snel sprake zijn van een overdosis.