Een eigen paard: wat heb je nodig?

Eindelijk! Je gaat een eigen paard kopen. Het is goed om je van te voren goed voor te bereiden. Bedenk wat je allemaal nodig hebt bij de aanschaf van een paard. Bepaalde dingen kun je als het goed is overnemen van de eigenaar, toch zijn er een aantal dingen die je zelf zal moeten aanschaffen.

Hoofdstel

Een hoofdstel is van essentieel belang als je wilt paardrijden. Vraag bij de vorige eigenaar goed na welke neusriem en bit gebruikt is. Op deze manier wordt het paard niet opeens volledig anders bestuurd. Een hoofdstel is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Je kunt deze dus helemaal volgens eigen stijl uitkiezen.

Zadel + toebehoren

Ook een zadel is natuurlijk onmisbaar. Vraag tijdens de koop na of de verkoper het zadel bij de prijs inbegrepen heeft. Vaak wordt het zadel namelijk bij het paard verkocht. Dit omdat elk zadel weer geschikt is voor een ander paard. Wanneer je het zadel ook over kan nemen, dan raad ik je dat zeker aan! Je weet zo zeker dat het zadel goed op de rug van het paard ligt en je paard zal dan ook geen rugklachten krijgen. Zadeldekjes kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Deze zijn bij verschillende paardenwinkels in leuke, vrolijke kleuren te kopen!

Halsters

Wanneer je met het paard gaat wandelen heb je natuurlijk een halster nodig. Tegenwoordig zijn de collecties halsters zeer uitgebreid. De halsters zijn te kopen in veel verschillende kleuren met allerlei patronen. Met het halster kun je je paard gemakkelijk aan de hand mee leiden. Tijdens de verzorging kan je met het halster gemakkelijk je paard vastzetten. Wanneer je je paard in de wei zet, kun je hem/haar weer zonder moeite pakken als je paard een halster draagt. Het halster kan uit verschillende materialen bestaan. Denk hierbij aan leer, touw of nylon.

Peesbeschermers

Vooral wanneer je veel met je paard zal gaan springen, is het belangrijk om peesbeschermers bij je paard om te doen. Zo is je paard goed beschermd bij zijn/haar pezen en voorkom je ernstige blessures. Naast het stukje bescherming geven peesbeschermers ook een unieke uitstraling. Laat je goed adviseren over de maat en het model van de peesbeschermers.

Paardendeken

Een paardendeken kopen is ook erg belangrijk bij de aanschaf van een eigen paard. Er zijn verschillende paardendekens te kopen. Denk hierbij aan een winterdeken bij koude winterdagen, een zweetdeken om te voorkomen dat je paard kou vat of een zomerdeken om je paard te beschermen tegen vervelende insecten. Verdiep je goed in de mogelijkheden op dit gebied. Wanneer je bovenstaande artikelen op stal hebt zal het je paard aan niets ontbreken!