Zo leer je een nieuwe taal

Nieuwe taal leren
Wilt u graag een nieuwe taal leren? Gaat u een langere tijd in het buitenland verblijven of studeren? Lees dan snel de tips hieronder, voor het leren van een nieuwe taal:

Nieuwe taal leren – wees actief

Het belangrijkste wanneer u een nieuwe taal wilt leren is om hier actief mee bezig te zijn. Elke week een dag een paar woorden opschrijven en uit je hoofd leren heeft vaak weinig zin. Probeer verschillende methodes uit die je ook daadwerkelijk leuk vindt, zoals het luisteren naar een radioprogramma, het bekijken van een serie of film in de taal die je wilt leren. Zo leer je niet alleen de taal kennen maar ook de cultuur. Een andere leuke manier is om een persoon te vinden in het desbetreffende land om daarmee online mee te praten.

Wees geduldig

Een nieuwe taal leren is lastig en het duurt soms jaren om het onder de knie te krijgen. Daarom is het belangrijk om een planning te maken en hierbij realistische doelen te stellen. Het is hierbij van belang geduldig te zijn en jezelf te motiveren om door te blijven gaan met leren.

Just do it

Een grote struikelblok is dat men bang is om fouten te maken of niet begrepen te worden door de inwoners. Laat deze gedachten los, en maak gewoon een praatje met de inwoners. De meeste mensen vinden het namelijk leuk als een buitenlander in zijn of haar taal probeert te communiceren.

Heb plezier

Als laatst is het belangrijk om er plezier in te blijven. Probeer zoveel mogelijk verschillende methodes en kijk wat voor jou het effectiefst en het leukst is.

Last but not least

Als u van plan bent een lange tijd in het buitenland te verblijven, wordt er vaak voor rechtsgeldige documenten gevraagd zoals een paspoort, woonakte etc. Het is dan slim om een beëdigde vertaling aan te vragen. Een beëdigde vertaler is bevoegd een vertaling van een officieel document te maken en wordt vaak officiële vertaler genoemd.