Workshop snellezen

Vandaag de dag komt er steeds meer informatie op ons af; reclame spotjes, nieuwe technologie die we allemaal moeten leren en dan ook nog eens de informatie die je leert voor je studie of beroep. Veel mensen lezen al minimaal 2 uren per dag, mensen die studeren of veel moeten lezen voor hun beroep lezen circa 4 uren per dag. Na een workshop snellezen lees je circa 5 keer sneller dan een “normale” lees manier. Snellezen bespaart je al snel 400 uren per jaar, in deze tijd kun je veel andere (leuke) dingen doen. Voor ik het vergeet snellezen is een manier van lezen waarbij je sneller leest maar wel alles even goed begrijpt dan bij het “normale” lezen.

Een gemiddelde Nederlander leest met een snel van circa 200 woorden per minuut, na afloop van een workshop snellezen kun je circa 1000 woorden per minuut begrijpend lezen. Dat is een vervijfvoudiging van je leessnelheid.
Je leert niet alleen hoe je vijf keer sneller kunt lezen, ook onthoud je de informatie die je gelezen hebt vele male beter die door de technieken die je leert om te leren snellezen.

Doelgroep snellezen

Een workshop snellezen is bedoelt voor mensen die veel tekst per dag moeten verwerken of lezen. Dit kunnen mensen zijn die dit moeten doen voor hun studie of beroep, mensen die informatie moeten studeren om te kunnen slagen voor een examen of advocaten die zich moet voorbereiden op een rechtszaak en zich inlezen in de dossier van een cliënt. Tijd is geld, dus door te leren snellezen kun je geld besparen zou je kunnen zeggen.

Technieken om te snellezen

Met een aantal simpele leestechnieken kun je jouw begrijpende leessnelheid al snel verdubbelen. Dank zij deze snellees technieken gebruik je het maximale waarnemingsvermogen dat je ogen en hersenen hebben om teksten waar te nemen en te verwerken om ze vervolgens te begrijpen.