Een goed artikel schrijven, hoe doe je dat en hoe plaats je hem?

Artikel schrijven
Stel, Je wil mensen iets vertellen, dat kan door een artikel te schrijven. Een goed artikel schrijven, maar dan ook publiceren zodat het gelezen kan worden. De marketing! Hier wat tips en tricks om een goede tekst te schrijven.

Tip 1: Bedenk waar het artikel over gaat

Als je een tekst gaat schrijven is het heel handig om goed te weten waar de tekst over gaat. Je kan een beter artikel schrijven als je ook iets van het onderwerp weet. En probeer bij het artikel schrijven, vind ik dit zelf interessant?

Tip2: Wat is je doel?

Als je een tekst gaat schrijven, moet je goed nadenken wat je wilt bereiken. Wil je de lezer informeren of amuseren of wil je dat je lezer actie onderneemt. Pas ook daar je schrijfstijl op aan.

Tip3: Voor welke doelgroep ga ik een artikel schrijven

Bedenk voor wie je gaat schrijven en pas daar je schrijfstijl op aan. Als je voor volwassen en/of ouderen schrijft dan spreek je de lezer aan met u. Maar is je tekst voor tieners/ kinderen, spreek je ze aan met je.

Tip4: Maak de inleiding niet te lang

Probeer bij de inleiding te vertellen waar je artikel over gaat zonder te veel te verklappen. als je te veel vertelt, is de lezer vlug geneigd af te haken. De inleiding is alleen bedoelt om nieuwsgierig te maken.

Tip5: Val niet in herhaling

Probeer niet herhaling te vallen. Als de lezer alleen maar herhalingen leest word het saai. Bij nieuwe dingen blijft de lezer geboeid.

Tip6: Waar het artikel te plaatsen?

Als je een artikel geschreven hebt, kan je het artikel plaatsen op internet. Het artikel publiceren, bedenk dan goed waar ga ik mijn artikel plaatsen? Welke site past bij mijn artikel?

Hopelijk heb je iets aan deze tips om een goed artikel te schrijven. Natuurlijk moet je ook het artikel nalezen en op spelfouten controleren. Veel succes met je artikel schrijven en publiceren!