Meestal hoor je de verhalen van de bijles krijgers, en hoe in zijn werk gaat voor de leerlingen die begeleiding nodig hebben voor bepaalde vakken. Maar er zijn ook mensen die graag bijles willen geven aan leerlingen. Maar voordat je bijscholing kunt geven moet je natuurlijk wel weten aan welke eisen je moet voldoen om bijles te kunnen geven. Zo moet je voor het vak waarin je bijles wilt gaan geven een 7 of hoger hebben op je eindlijst. Dit houdt dus in dat je voor alle cijfers gemiddeld een 7 of hoger moet staan voor dat vak. Als je voor bijna alle vakken een 7 of hoger staat betekend het dus dat je officieel in al die vakken bijscholing zou mogen geven aan leerlingen.
Veel vrijheid
Als je jou opgeeft om bijles te gaan geven bij Studentsplus kun je geselecteerd worden om bijles te gaan geven op een adres bij jou in de buurt. Er wordt hierbij meestal wel gekeken naar waar jij zelf woont, en of je er snel en gemakkelijk kunt komen. Niet elke begeleider/ bijlesgever heeft een rijbewijs waardoor hij of zij snel een adres verder weg kunt komen. Het is daarom dus belangrijk dat het adres bereikbaar is met de fiets of te voet.
Jij bepaald de tijden
Bij het bijlesbureau waar jij in dienst bent kun je aangeven wanneer je wel en niet bijles kunt geven. En wanneer je een leerling toegewezen gekregen hebt kun je met de leerling zelf overleggen wanneer hij of zij tijd heeft en wanneer jij beschikbaar bent. Het ligt aan het pakket van de leerling hoe vaak je bij een bijlesadres moet komen. Dit kan over het algemeen verschillen van een keer per week tot drie keer per week. Het kan ook zijn dat jij in meerdere bijscholing geeft, en jou leerling precies bijles nodig heeft in die vakken. Dan kan het zijn dat je er vaker per week komt.