Ziggo of KPN Glasvezel?

Ziggo en KPN zijn toonaangevend op de markt voor alles in 1 pakketten. Ze bieden dan ook beiden zeer interessante alles in 1 aanbiedingen aan. Ondanks de uitstekende service van Ziggo en de voortdurende gratis verhogingen van de internetsnelheid zijn de alles in 1 abonnementen van KPN toch een tikkeltje beter. KPN heeft gewoon een paar unique selling points waar Ziggo zich eigenlijk alleen maar bij kan neerleggen en niets tegen kan doen zolang Ziggo alleen maar verkrijgbaar is via de kabel.  Dit is namelijk het grote en meest relevante verschil tussen deze twee alles in 1 providers. Ziggo glasvezel bestaat eigenlijk helemaal niet, het is geen glasvezel en uitsluitend alleen maar via de Kabel te abonneren. KPN is in tegenstelling tot Ziggo op de Kabel en op de Glasvezelmarkt aanwezig. Hierdoor maakt het bedrijf veel meer kans om Ziggo in de toekomst als beste internetprovider van het jaar te vervangen. KPN en KPN Glasvezel krijgt er paar maand volgens de laatste statistieken maar liefst tussen 30.000 en 35.000 nieuwe klanten per maand bij. Dit is wel heel veel en een uitstekende prestatie.

Is Ziggo glasvezel?

Een glasvezelaansluiting eindigt direct in het huis van de consument en niet zoals bij Ziggo Glasvezel in de wijkcentrale of wijkverdeler. Zo een aansluiting wordt door vakmensen ook wel Fiber To The Home genoemd. De afkorting hiervoor is FTTH. Bij Ziggo Glasvezel ontbreekt het laatste gedeelte. De kabel van de centrale tot in het huis is geen Glasvezel maar twisted pair of te wel coaxkabel. Ziggo zou dus dit laatste stukje moeten vervangen om volledig op de markt te kunnen meespelen. Dit is natuurlijk een hele klus en waarschijnlijk financieel voor het bedrijf een onmogelijke opgave waardoor ze regelmatig met sterke alles-in-1 acties en internetaanbiedingen toch nog klanten voor zich weten te winnen.

Waarom KPN Glasvezel

Er zijn duidelijke pluspunten voor KPN Glasvezel ten opzichte van Ziggo. Om te beginnen is de snelheid symmetrisch en kun je deze al uitbreiden tot maar liefst 500 Mbit per seconde (Mbit/s). Dit is natuurlijk ontzettend snel in vergelijking tot alles in 1 van Ziggo dat maximaal met 200 Mbit/s verkrijgbaar is. KPN Glasvezel is een symmetrische internetverbinding. Dat wil zeggen dat de snelheid die je hebt voor het downloaden ook geldt voor het uploaden. Deze is dus gelijk. Ook dit is bij Ziggo Glasvezel niet het geval. De maximale uploadsnelheid is bij Ziggo slechts 12 Mbit/s. Bij KPN heb je dus een veel grotere bandbreedte en is de afstand waarmee de grote snelheden gerealiseerd kunnen worden veel en veel groter. De voordelen van KPN Glasvezel zijn dus helder. Je beschikt gewoon over een stabiele snelheid en je eigen directe aansluiting. Het is dus duidelijk terecht dat bijna meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland over KPN glasvezel beschikken en Ziggo Glasvezel een beetje achteraan hinkt. Trouwens maakt ook Telfort Glasvezel gebruik van het zeer stabiele KPN Netwerk. Vergelijk dus goed de verschillende alles in 1 glasvezel pakketten wanneer je over een glasvezelaansluiting beschikt. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de opties. Succes en veel plezier met je glasvezelaansluiting!