Wat moet ik weten als ik een website heb aangeschaft?

Een website is een echte must have momenteel. Zonder website heb je veel minder bereik met je organisatie. Je mag dus echt niet achterlopen met deze trend. Schaf zo snel mogelijk een website aan als je organisatie deze nog niet heeft. Je zal echt merken dat je een extra communicatiekanaal opent waarbij veel nieuwe bezoekers en klanten kunnen ontstaan. Een website is een de van de vormen van digitale promotie. Het creëren van een website is echter niet al te makkelijk. Je moet namelijk op een aantal punten letten bij een website ontwikkeling.

Hou je doelgroep goed in de gaten. De doelgroep is bepalend voor de uitstraling en lay-out van de site. Het moet juist door die groep mooi en fijn gevonden worden wanneer de site in gebruik is. Wanneer de website vooral voor jonge bezoekers bedoeld is dan is het van belang dat je een hippe site hebt zonder al te veel tekst. Plaatjes doen het veel beter dan tekst bij jongeren. Bestaat de doelgroep vooral uit zakelijke contacten, dan is het van belang om veel tekst te plaatsen op je website. Zorg in ieder geval niet voor te veel afleiding en analyseer je doelgroep goed. Goed inspelen op de behoeften van je doelgroep is een gouden tip naar een succesvolle website.

Design en technology is, naast de doelgroep, een belangrijk aspect. Wanneer je een prachtig en uniek design voor je website hebt kom je een stuk verder met je doelen. Het design schept de eerste indruk en is een van de belangrijkste aspecten van een website. Technologie speelt ook een belangrijke rol, maar dan bij de functionaliteit van je website. Een bepaalde codetaal zorgt ervoor dat een website (goed) werkt, maar als er iets niet klopt in deze code gaat het in veel gevallen mis. Als je helemaal niets met coderen te maken wilt hebben, dan is WordPress misschien wel de oplossing voor jou. Je hoeft hierbij niet te coderen en de vormgeving kan op maat gemaakt worden.