Wat voor een labelprinters zijn er en wat is de beste keus?

Labelprinters
Labelprinters komen in verschillende maten en uitvoeringen. Soms beperken ze zich tot kleuren etiketten. Terwijl andere keren ook stijlvolle polsbandjes en zelfs duurzame synthetische etiketten tot de mogelijkheden behoren. Tot slot moeten we ook rekening houden met de specificaties van de labelprinters en de bijhorende onderhouds kosten. Dat de keuze voor een labelprinter niet eenvoudig is, staat buiten kijf. Welke soorten er zoal zijn? Dat doen we graag voor jou uit de doeken.

Draagbare labelprinters

In de eerste plaats zijn er de zogenaamde draagbare labelprinters. Deze printers zijn vrij van snoertjes en zijn niet verbonden met een computer. Ze werken meestal op een (oplaadbare) accu en kunnen zowel thuis als in een bedrijfsomgeving dienst doen. Deze draagbare printers komen in verschillende varianten. Zo zijn er bijvoorbeeld extra stevige varianten met bescherming tegen vallen en stoten. Vooral in een productieomgeving is dat laatste heel belangrijk.

Labelprinters voor multifunctionele aansturing

Alhoewel een draagbare labelprinter zeker z’n voordelen kent, is dat ook het geval voor zijn tegenpool. Deze printers kan je immers gewoon aansluiten op je pc. Maar vaak kan je ook een draadloze connectie voorzien met een tablet of een smartphone. Deze printers komen in verschillende maten, gaande van zes tot 24 millimeter. Ook op vlak van kleuren valt er een grote verscheidenheid te noteren. Sommige printers beperken zich hierbij tot eenvoudige labels. Terwijl anderen ook metalen labels, reliëf-patronen, klevende labels en zelfs opstrijkbare varianten toestaan. Welke labelprinter het best geschikt is? Dat is natuurlijk afhankelijk van de gewenste toepassingen.

Een brede keuze aan labelprinters

Alhoewel voorgaand onderscheid een heel simplistische weergave geeft van de soorten labelprinters, is het vaak allesbehalve zo eenvoudig. In de praktijk kunnen we immers nog een verder onderscheid maken. Net zoals we dat bijvoorbeeld zagen bij de verscheidenheid aan kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om al dan niet connectie te maken via Bluetooth. De print kleuren, de aanwezigheid van een aanraak scherm, de label breedte, multifunctional, enz. Maak voor jezelf uit aan welke vereisten jouw labelprinter dient te voldoen en maak op basis hiervan de beste keuze.