Waar op letten bij het kiezen van een hosting provider?

Hosting provider
Toen ik voor het eerst een website ging maken werd ik geconfronteerd met het feit dat ik een hosting provider nodig had. Uiteraard wilde ik niet veel meer dan een paar euro per maand betalen. Kortom ik moest op zoek naar een goedkope, maar betrouwbare hosting provider. Na veel onderzoek op het internet ben ik erachter gekomen waar je allemaal op moet letten bij het vinden van een goede webhost. 

Waarom heb je eigenlijk hosting nodig?

Een website is een verzameling aan bestanden. Als je de website op een computer hebt staan, dan ben jij vrijwel de enige persoon die de website kan zien. Dus als je jouw website op het internet wilt hebben. Dan heb je een domeinnaam nodig en moet je ruimte huren op een server. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het begint met hosting vergelijken van verschillende hosting aanbieders.

5 Aspecten waar je op moet letten

Het belangrijkste aspect bij het zoeken is ‘’hoe gebruiksvriendelijk is de hosting service?’’. Dat kun je beoordelen door naar het type bedieningspaneel te kijken. cPanel is een hosting control panel dat specifiek bekend staat als gebruiksvriendelijk. Zelfs voor iemand die helemaal nieuw is met web hosting.

Betrouwbaarheid van de server speelt te grote rol. Het is moeilijk om in te schatten hoe jouw hosting provider zal presteren. De reden waarom dit belangrijk is om dat een slechte server uptime een slechte bereikbaarheid van jouw website veroorzaakt. Ga altijd op zoek naar een 99,9% uptime garantie bij het kiezen van een hosting provider.

WordPress moet makkelijk te installeren zijn. De meeste nieuwe websites zijn blogs. WordPress is een van de beste blog software programma’s. Het moet programma moet dus makkelijk te in installeren zijn. Als jouw cPanel hebt dan kun je met een paar klikken op de muisknop WordPress installeren met Softaculous.

Is er 24/7 ondersteuning aanwezig? Als je een prangende vraag hebt, dan is het is altijd fijn als er iemand is om hulp aan te vragen. Zeker wanneer hulp hard nodig is. Check dus altijd of jouw gekozen hosting bedrijf 24/7 ondersteuning aanbiedt. Daarnaast moeten er zoveel mogelijk contactmogelijkheden zijn.

Het moet makkelijk zijn om in te loggen bij jouw hosting klantenomgeving. Vermijd hosting providers die hun eigen website niet een goed voor elkaar hebben. Bij het maken van jouw eerste website wil je je focussen op jouw eigen site, en niet op het uitvogelen van de slecht ontworpen website van de hosting provider.