Kan een refurbished gaming pc de nieuwste games aan?

Ben je dolgelukkig met de release van Fortnite en dan blijkt dat je computer niet krachtig genoeg is om het spel op te spelen. Wat een sof. Een echte diehardfan schaft natuurlijk meteen een nieuwe computer aan. Een dure gein want juist een game computer is een behoorlijk grote investering. Een refurbished gaming pc is een betaalbaar alternatief, maar kun je hier wel de nieuwste games op spelen? Wij gingen op onderzoek uit.

Aan welke eisen moet een gaming pc voldoen?

Wil je een gaming pc hebben waar je voorlopig mee uit de voeten kunt, dan moet je voor een nieuw exemplaar rekening houden met een aanschafbedrag van minimaal 600 euro. Games zoals Fortnite vereisen enkele randvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een degelijke processor – een Intel i3 met minimaal 2.4 GHz kloksnelheid en 4 GB geheugen. Echter, hiermee zul je niet de beste ervaringen uit je games halen. Je merkt toch al snel dat je een wat krachtigere computer nodig zult hebben om alles soepel en vloeiend te laten verlopen, en uiteraard met goede graphics.

Wat is de ideale gaming pc?

Voor sommige andere populaire games, zoals Assassin’s Creed Odyssey en Far Cry 5, heb je nog een krachtigere processoren (>Intel i5) en nog meer werkgeheugen (> 8 GB) nodig. Maar laten we even vasthouden aan Fortnite. De ideale gaming pc voor dit spel beschikt minimaal over een Intel i5 en 2.8 GHz kloksnelheid met 8 GB of meer aan werkgeheugen. De meeste computers zijn al uitgerust met een standaard grafische kaart. Deze uitbreiden met een extra dedicated video card van bijv. Nvidia GTX of AMD is een absolute must. Wat het meest telt bij een goede gaming pc is de juiste balans. Want je hebt natuurlijk niets aan een krachtige grafische kaart als je computer onvoldoende werkgeheugen heeft en vice versa.

Wat is een refurbished gaming pc

Als je kiest voor een refurbished gaming pc ben je als snel honderden euro’s voordeliger uit ten opzichte van een nieuwe. Deze ‘gebruikte’ computers zijn uitgebreid nagekeken, getest, geupdate en gereinigd. Om populaire spellen te kunnen spelen zijn ze uitgerust met een betere videokaart en een krachtigere processor in vergelijking met een standaard pc. Een refurbished gaming pc is dus zo goed als nieuw en zo uitgerust dat je er met gemak de nieuwste games mee kunt spelen. Zo koop je al een refurbished gaming pc voor rond de 250 euro. Het gaat dan wel om een budget game pc voor lichtere games zoals Minecraft en Age of Empire. Wil jij een computer waarop je bijv. Fortnite, maar ook GTA 5 of Counter-Strike: Global Offensive op kunt spelen, ga dan bij een refurbished gaming pc uit van een bedrag van rond de 400 euro. Zie daar maar eens een soortgelijke nieuwe computer voor te kopen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een refurbished gaming pc?

Zorg dat je je refurbished gaming pc koopt bij een betrouwbare winkel. Er zijn meerdere webshops die refurbished gaming pc’s verkopen. Let op het Thuiswinkel keurmerk en op de online reviews van klanten. Een goede leverancier kan je een uitgebreid adviseren, maar geeft ook minimaal 1 jaar garantie op de verkochte producten. Alleen zo weet je zeker dat geen kat in de zak koopt en dat je de komende jaren weer vooruit kunt op het gebied van gaming.