Providers.nl lanceert succesvol nieuwsplatform

Providers.nl is een nieuwsplatform dat zich richt op de mobiele telecom sector. Onlangs lanceerde zij hun website met een interessant 4G onderzoek.

4G onderzoek zet providers onder druk

Het 4G onderzoek van het platform dat nieuws over providers aanbiedt, toonde interessante resultaten over de praktische 4G snelheid. De gemeten snelheid bij alle providers is 3 tot 4 keer lager dan de maximale 4G snelheid die theoretisch haalbaar is. En dat terwijl de tests zijn uitgevoerd met een Samsung Galaxy S6, niet het minste toestel op de markt.

Een van de opvallendste resultaten is dat het netwerk van Vodafone zeer lage snelheden behaalt. Toen de provider hiermee geconfronteerd werd, zijn zij een onderzoek gestart en kunnen zij concluderen dat prepaid gebruikers niet de volledige 4G snelheid kunnen benutten. Het nieuwsplatform maakte namelijk gebruik van een prepaid simkaart van Vodafone. Nu Vodafone heeft geconstateerd dat er problemen zijn met het leveren van de maximum snelheid zullen zij hun prepaid klanten gaan compenseren.

Verrassend genoeg komen Tele2 en KPN het beste uit de 4G test en dat terwijl Tele2 nog maar net zijn eigen 4G netwerk heeft geactiveerd. Van een grote partij als KPN, die zich richt op kwaliteit, was wel te verwachten dat ze hoog zouden scoren in de praktijk testen.

Nieuws over providers

Het nieuwsplatform dat de laatste ins en outs publiceert van telecom providers zal in de toekomst meer onderzoeken gaan publiceren en de lezer op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op de telecommarkt. Het 4G onderzoek is in alle grote steden van Nederland uitgevoerd, naar verwachting zal dit niet het laatste zijn wat we kunnen verwachten van het nieuwsplatform.

Momenteel kun je al andere artikelen over providers bekijken op providers.nl. De onderwerpen variëren van nieuws over abonnementen tot aan technische details over de achterliggende technieken die de providers gebruiken. De meer technische artikelen worden wel dusdanig geschreven dat het voor iedere lezer toegankelijk en begrijpelijk is. Voor zowel technische experts als hobbyisten en amateurs biedt de website veel nieuws over providers.