Online display advertising

Reclame maken door middel van bannering wordt online display advertising genoemd. Je wilt je doelgroep met beeldmateriaal bereiken op deze manier. Niet iedereen weet hoe je dit effectief kunt gebruiken. Vandaar dat ik de tijd heb genomen om dit te omschrijven.

Banners zijn er in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De banners die het meest gebruik worden zijn de leaderboards, full banners, medium rectangle, large rectangle, skyscraper, brede skyscrapers, half banners en de button. Voor de precieze maten kun je deze termen even in de zoekmachine slingeren. Tevens bestaan er high impact-banners en rich media-banners. High impact-banners zijn banners van een groot formaat en vallen hierdoor extra op. Ze zijn in staat om de gehele homepage over te nemen. Rich media-banners zijn banners die met bewegend beeldmateriaal werken, zoals een video.

Het model van het onderzoeksbureau Forrester laat zien dat je met een klant verschillende momenten van contact kan hebben, via verschillende kanalen. Voordat de klant overgaat tot een aankoop. Het model laat verscheidende cycli zien dat uiteindelijk resulteert in aankopen. Het model is opgebouwd uit verschillende ringen. De buitenste laat de contactmomenten zien die hebt met een nieuwe klant. De middelste ring staat voor de momenten van contact die je met bestaande klanten hebt gehad. De binnenste ring laat de contactmomenten zien die je hebt met vaste klanten.

Deze contactmomenten kun je implementeren in je online display-strategie. Automated trading maakt dit mogelijk. Hiermee kun je bepalen welke contactmomenten je moet hebben met het type klant. Het lastige is om per fase de correcte boodschap te versturen op het juiste moment. Door automated trading kun je veel specifieker inkopen op reclameruimte op het internet en stijgt het kwaliteit van je content.

E-conomy is een bedrijf die dit soort campagnes kunnen implementeren. Zij zijn specialist in online marketing in Delft en kunnen je verder helpen met het opzetten van een online display campagne.