Internet thuis met een glasvezelverbinding

Glasvezel is de nieuwste verbinding op het gebied van internet. Het zorgt voor een snellere en stabielere verbinding. Met een postcode check kun je achterhalen of glasvezel internet bij je thuis beschikbaar is.

De voordelen van glasvezel internet thuis

Misschien wel het grootste voordeel van glasvezel internet is de uploadsnelheid. De uploadsnelheid is namelijk even hoog als de downloadsnelheid. Bij DSL en kabel internet is dit slechts één tiende van de downloadsnelheid. Daarnaast liggen de snelheden van glasvezel internet over het algemeen ook hoger dan bij DSL en Kabel. Bij Kabel is de maximale internetsnelheid 200 Mbit/s, terwijl bij glasvezel de maximale internetsnelheid 500 Mbit/s is.

Een nadeel is dat glasvezel internet nog niet overal beschikbaar is. Als je wilt achterhalen of glasvezel internet thuis op je adres beschikbaar is, kun je gebruik maken van een postcode check. Tegenwoordig zijn veel gemeenten bezig om het glasvezelnetwerk uit te breiden. Mocht dit momenteel nog niet aanwezig zijn op je adres, is er een kans dat dit binnenkort wel zo is.

Een provider voor internet thuis kiezen

Wanneer je snel internet wilt hebben, is het aan te raden om te kiezen voor glasvezel. Hiermee heb je het snelste en stabielste internet. Zowel Vodafone, KPN en XS4ALL bieden glasvezel internet van 500 Mbit/s aan. Vodafone biedt het goedkoopste internet aan, voor gemiddeld € 56,- per maand ontvang je een internetsnelheid van 500 Mbit/s, 60 TV-zenders en kun je goedkoop bellen.

Mocht je niet per se een hele hoge internetsnelheid nodig hebben, dan is het aan te raden om te kiezen voor DSL of kabel internet. Hiermee ben je goedkoper uit, en kun je alsnog snel genoeg internetten. Met een internetsnelheid van 20 Mbit/s kun je normaal internetten, maar zul je merken dat wanneer je met meerdere tegelijkertijd internet gebruikt, het internet langzamer wordt. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor minimaal 50 Mbit/s internetsnelheid voor je internet thuis. Provider Tele2 biedt het goedkoopste internet abonnement van 50 Mbit/s aan. Voor € 29,58 per maand krijg je 20 TV-zenders, kun je goedkoop bellen en heb je een internetsnelheid van 50 Mbit/s via DSL internet.