ICT beveiliging en je kantoorautomatisering

ICT beveiliging
Ook dit jaar blijven de ontwikkelingen op ICT beveiliging elkaar opvolgen. Het is aan bedrijven zaak om deze ontwikkelingen bij te houden en up-to-date te blijven met onder andere hun ICT beveiliging, hardware, software en kantoorautomatisering. Niet alleen om bijvoorbeeld klanten van de beste service te kunnen voorzien of overzichtelijker te kunnen werken, maar ook om eventuele cyberaanvallen te voorkomen of beter te kunnen bestrijden.

ICT beveiliging en Cybersecurity

Experts hebben voorspeld dat het aantal cybersecurity-inbraken volgend jaar flink zal stijgen. We zijn nu ongeveer halverwege het jaar, dus of deze uitspraak op waarheid berust zullen we nog even moeten afwachten. Wel klinkt het logisch dat het aantal cyberaanvallen flink zal stijgen. Steeds meer apparaten en systemen zijn tegenwoordig met het net verbonden en ontzettend veel zaken zijn gedigitaliseerd. Het is bijna niet mogelijk om al deze systemen te beschermen tegen cyber attacks. Hier komt het verbeteren en up-to-date houden van de ICT beveiliging om de hoek kijken.

Stijging ransomware

Een belangrijke reden waarom ICT beveiliging steeds belangrijker wordt, is dat het anno 2016 steeds vaker voorkomt dat computers plat worden gelegd door cybercriminelen. Zij gijzelen als het ware alle bestanden op een computer. Wanneer er een bepaald bedrag wordt betaald, wordt de computer (als je geluk hebt) ‘vrijgegeven’. Dit is uiteraard wat je als bedrijf wilt voorkomen, of waar je je in ieder geval op voor wilt bereiden.

Schakel daarom bijvoorbeeld een security expert in en laat je adviseren op het gebied van ICT beveiliging. Heb je geen security specialist in huis? Dan kun je er altijd een inhuren. Een security expert onderzoekt hoe het staat met de huidige ICT beveiliging en stelt een plan op om ervoor te zorgen dat niet geautoriseerde personen worden geweerd. Uiteraard geeft hij ook advies over de beveiliging van je ICT omgeving. Het waarborgen van de security staat voorop!